Beşiktaş, Yusuf Yazıcı’yı İstiyor!

Bu yaz kadrosunu yenilemek isteyen Beşiktaş, Lille'deki kontratı sona eren Yusuf Yazıcı'ya talip oldu.

yazici 1

2024’ün ilk günlerinden bu yana transfer dedikodularıyla sıkça anılan kulüplerden olan Beşiktaş, bu yaz kadrosunun büyük bir kısmını güncellemeyi hedefliyor. Özellikle geçtiğimiz yaz yapılan transferlerin büyük bir kısmından faydalanamayan siyah beyazlılar, yabancı oyuncular başta olmak üzere kadrosundaki birçok isimle yollarını ayıracak. Gitmesi planlanan isimlerin yerlerine yeni oyuncular arayan Beşiktaş yönetimi, Haziran ayında belirlediği teknik ekibiyle birlikte çalışmalarını hızlandırdı.

Geçtiğimiz günlerde Hollandalı teknik adam Giovanni van Bronckhorst’u göreve getiren Beşiktaş, tecrübeli çalıştırıcının oynatmak istediği oyun odağında transfer çalışmalarını sürdürüyor. Yeni sezonun ilk hamlesini geçtiğimiz günlerde yapan siyah beyazlı ekip, Atletico Madrid’den ayrılan Gabriel Paulista’yı renklerine bağladı. Savunmadaki lider oyuncu açığını Paulista’yla kapatmayı düşünen Beşiktaş yönetimi, savunmanın geri kalan kısmına ve hücumdaki önemli rollere de en az birer takviye yapmak için araştırmalarına devam ediyor.

Beşiktaş’ın Yeni 10’u Yusuf!

Uzun süredir santrfor ve kanat forvet transferleri için birçok farklı ismi gündemine alan Beşiktaş, hücumda oluşabilecek her alternatifi değerlendirmek istiyor. Teknik direktör van Bronckhorst’un devre arasında alınan Ernest Muçi’yi kanatta değerlendirme ihtimalinin bulunması, siyah beyazlıların yeniden 10 numara takviyesi için kolları sıvamasına yol açtı. Bir yandan yabancı sınırı sebebiyle yerli kalitesini de yükseltmek isteyen yönetim ve teknik heyet, Lille’den ayrılma kararı alan Yusuf Yazıcı için temaslara başladı.

Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın 26 kişilik EURO 2024 kadrosunda yer alan ve oynanan iki maçta da forma şansı bulan Yusuf Yazıcı, bu sezon Lille’de yeniden çıkışa geçti ve birçok Avrupa ekibinin de listesine girdi. Ancak kariyerinin ilerleyen kısmını Türkiye’de geçirmeyi düşünen deneyimli isim, Süper Lig devlerinden gelecek tekliflere de sıcak bakıyor. Galatasaray’ın 10 numara arayışında listeye dahil olamayan milli yıldız, Beşiktaş’ta ise kısa sürede en önemli transfer hedeflerinden biri haline geldi. Teknik direktör van Bronckhorst’un da takıma katmak istediği yıldız isim, Beşiktaş’ın uzun bir süre 10 numara aramamasını sağlayabilir.

Orta alanda hem yaratıcılık hem de fiziksel gücü arttırmak isteyen Beşiktaş teknik heyeti, Yusuf’un gelmesiyle birlikte yaratıcılık sorununun çözüleceğine inanıyor. Gedson Fernandes’in satılacağı senaryoda bir de ön libero almak için kolları sıvayan yönetim, Yusuf ve devre arasında gelen diğer yıldız Al-Musrati’yle uyumlu bir oyuncu getirebilmek için yoğun bir mesai harcayacak. Geçtiğimiz sezon yaşanan hezimeti yeniden yaşamamak için sağlam bir oyun karakteri oluşturmayı arzulayan yönetim, elden çıkacak oyuncular sayesinde yüksek rakamlı kontratlar yapma ihtimalini de zorlayabilir.

Yusuf Yazıcı’nın Kariyeri

Trabzonspor altyapısında yetişen ve 2015’te A Takım seviyesine yükselen Yusuf Yazıcı, bordo mavili formayla yakaladığı çıkış sayesinde Milli Takım’ın gediklilerinden biri oldu. Karadeniz devinde hem skorer hem de asist yapma özellikleriyle öne çıkan Yusuf, 2019 yazında 18.5 milyon euroluk rekor bedelle Lille’in yolunu tutmuştu. Lille’deki ilk sezonunda Ligue 1 şampiyonluğu yaşayan tecrübeli isim, 5 sezonluk Fransa kariyerine iki kez mola vermek durumunda kaldı.

Ocak – Haziran 2022 arası CSKA Moskova, 2022-23 sezonunun tamamında Trabzonspor’da kiralık oynayan yıldız isim; kontratının son yılı olan bu sezonda yeniden Lille’in önemli bir oyuncusu haline geldi. Bu sezon Lille formasıyla 42 maça çıkan 27 yaşındaki oyun kurucu, toplamda 12 gol 4 asistlik skor katkısı sağladı.

Exit mobile version