Beşiktaş, Rafa Silva’yı İstanbul’a Getirdi!

Uzun süredir büyük transferler yapması beklenen Beşiktaş, Rafa Silva'yı özel uçakla İstanbul'a getirdi.

rafa 1 1

Kış aylarından bu yana kadrosunu büyük ölçüde değiştireceği konuşulan Beşiktaş, ilk büyük hamlesini dün itibarıyla tamamladı. Bir süredir hem Fenerbahçe hem de Galatasaray’ın gündeminde olan Rafa Silva, dün çıkan transfer haberleriyle birlikte Beşiktaş taraftarını heyecanlandırmıştı. Öğle saatlerinden itibaren oyuncuyla anlaşıldığı ve gün içinde İstanbul’a geleceğini öğrenen Beşiktaş taraftarı, Portekizli yıldızın Türkiye’ye getirildiği uçağı takip etmeye başlamıştı. Akşam saatlerinde şehre varan Rafa Silva, Beşiktaş’ın hücumdaki yeni büyük yıldızı oldu.

Transfer görüşmelerini oldukça gizli yürüten Beşiktaş yönetimi, Rafa Silva hamlesinde iki ezeli rakibini birden geride bıraktı. Deneyimli oyun kurucu için bonservis bedeli ödemeyen Beşiktaş, yalnızca oyuncuyla anlaştığı imza parası ve maaşın yükümlülüğünü üstlenecek. Benfica’yla kontrat yenilememesi sebebiyle Türk basınında da ilgi odağındaki isimler arasına giren Rafa Silva, Portekiz takımları haricindeki ilk deneyimini Beşiktaş’la yaşayacak. 31 yaşındaki yıldız, Beşiktaş taraftarlarının uzun bir aradan sonra transfer heyecanını dirilten isim oldu.

KAP Açıklaması Yapıldı!

Rafa Silva’nın İstanbul’a gelmesiyle birlikte, Beşiktaş yönetimi de Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) transfer hakkındaki ilk bilgilendirme yazısını iletti. Beşiktaş’ın yaptığı açıklamada, “Profesyonel Futbolcu Rafael Alexandre Fernandes Ferreira da Silva transferi konusunda oyuncu ile görüşmelere başlanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadeleri kullanıldı.

Dün akşam saatlerinde İstanbul’a gelen Rafa Silva, Portekiz’den Türkiye’ye olan yolculuğunu Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel ve yönetim kurulu üyesi Feyyaz Uçar ile birlikte yaptı. Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali’nde İstanbul’a ayak basan yıldız isim, burada birçok Beşiktaş taraftarının sevgi gösterisiyle karşılaştı.

Beşiktaş’ın Yeni Forması Rafa Silva’yla Tanıtıldı!

Rafa Silva’nın Türkiye kariyerinin ilk fotoğrafı, Beşiktaş’ın yeni formasıyla birlikte verildi. Adidas’ın ürettiği 2024-25 sezonu formalarını düne kadar hiçbir yerde paylaşmayan siyah beyazlılar, yeni iç saha formasını ilk olarak Atatürk Havalimanı çıkışında Rafa Silva’ya giydirdi. Beşiktaş yönetiminin yaptığı bu girişimle birlikte, özellikle de arkasında Rafa Silva yazılı formaların büyük bir satış rakamına ulaşması bekleniyor. Taraftarların yaptığı tezahüratlara karşılık vermeye çalışan ve bu durumdan memnun olduğu görülen Portekizli oyuncu, taraftarlardan hemen sonra basın mensuplarının da sorularına yanıt verdi.

Beşiktaş’la anlaşmaktan dolayı mutluluğunu belirten Rafa Silva, bu transferde Hüseyin Yücel’in sunduğu katkıyı da açıkça ifade etti. Taraftarların ilgisinden dolayı memnun olduğunu da dile getiren Silva; “Burada olmak benim için çok önemli. Sayın başkan yardımcımıza çok teşekkür ediyorum, bana güvendi. Taraftarlarımızla beraber zaferler kazanmak için buradayım.” sözleriyle yeni kulübünde mücadele etmeye hazır olduğunun altını çizdi.

Hüseyin Yücel: Yeni Bombalar Yolda!

Rafa Silva’nın sözlerinin ardından Beşiktaş’ın transferden sorumlu yöneticileri Hüseyin Yücel ve Feyyaz Uçar da açıklamalarda bulundu. Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel, Beşiktaş’ın ilerleyen dönemlerde çok daha sevindirici transfer gelişmelerine gebe olduğunu ve taraftarların buna hazır olması gerektiğini söyledi. Yönetim kurulu üyesi Feyyaz Uçar ise, uzun süredir bu transfer üzerinde çalıştıklarını ve sonuçtan mutlu olduklarını belirtti.

2016 yılından bu yana Benfica formasını terleten Rafa Silva, kulübünün en istikrarlı figürlerinden biriydi. Bu sezon şampiyonluk yarışında ezeli rakibi Sporting’e geçilen Portekiz devinin yıldız ismi, 52 maçta 22 gol 15 asist kaydetmişti. Kulübüyle uzun süreli birlikteliğini sonlandırma kararı alan Rafa Silva, Portekiz dışındaki ilk deneyimini 3 yıl boyunca Beşiktaş’la yaşayacak.

Exit mobile version