Beşiktaş, Oxlade-Chamberlain İçin Gaza Bastı!

Transferde ilk adımlarını geçtiğimiz hafta atan Beşiktaş, oyun kurucu pozisyonu için Oxlade-Chamberlain'i gündemine aldı.

chamberlain 1

Yeni sezon için transfer çalışmalarına yakın dönemde hız veren Beşiktaş, geçtiğimiz hafta sonu ilk imzaları attırdı. Lens’ten Jean Onana ve Leicester City’den Daniel Amartey’i renklerine bağlayan siyah beyazlılar; takımdaki diğer eksiklerin de giderilmesi adına yoğun bir çaba sarf ediyor. Bir yandan futbol direktörü Ceyhun Kazancı’nın istifa edeceği yönündeki iddiaların da gündemde olduğu Beşiktaş; bu iddiaları geride bıraktıktan sonra, transferdeki kilit hedeflerini takıma katmak adına girişimlerini nihayete erdirmeye çalışacak.

Savunma tandemini lig başlamadan kurmayı başaran yönetim; orta alanda yaratıcı bir oyuncu ve kanat forvet arayışını sürdürüyor. Geçtiğimiz sezon Dele Alli’den beklediğini alamayan siyah beyazlı yöneticiler; bu sefer çok daha istikrarlı bir İngiliz yıldızın peşine düştü. Bu mevki için ilk olarak Tadic’i düşünen ve tecrübeli ismi Fenerbahçe’ye kaptıran Beşiktaş yönetimi; şu anda gündeminde olan ismi ise hiçbir ezeli rakibine kaptırmamayı öngörüyor. Oxlade-Chamberlain için temaslarını arttıran yönetim; tecrübeli oyuncuyu kısa bir süre içerisinde renklerine bağlayabilir.

İngiliz basınında yapılan habere göre, Beşiktaş’ın Oxlade-Chamberlain için menajerleri aracılığıyla resmi teklifi sunduğu iddia edildi. Liverpool’dan Haziran sonu itibarıyla ayrılan tecrübeli oyun kurucuyu kadrosuna katmak isteyen Beşiktaş’ın, İngiliz yıldıza takımdaki en yüksek kontratı önerdiği belirtiliyor. 3 sezonluk bir kontrat ile başarılı isme teklif götüren yönetim; bu süreç boyunca da Ox’un takımın en çok kazanan ismi olacağını taahhüt edecek.

Oxlade-Chamberlain ve menajerleri ise, bir süre daha gelecek teklifleri değerlendirmeye alacaklarını Beşiktaş yönetimine iletti. İngiltere Milli Takımı’nın EURO 2024 havuzundan çıkmak istemediğini ısrarla ifade eden 29 yaşındaki orta saha, bu sebeple ilk hedefinin Premier Lig takımları olacağını söylüyor. Premier Lig’in olmaması halinde Suudi Arabistan, Türkiye veya MLS’ten gelecek tekliflere yoğunlaşacağı iddia edilen yıldız isim; bu tekliflerde ise ücret konusunu da ön planda tutmayı hedefliyor.

Arap Yarımadası’ndaki birçok takımdan da teklif alan Oxlade-Chamberlain’in; bu teklifleri EURO 2024 sonrasına daha yatkın olduğu öngörülüyor. İngiliz basınında da oyuncunun milli takım havuzu için Premier Lig ve Avrupa’yı ön planda tutacağı belirtilse de; Avrupa’dan gelecek tekliflere de açık olacağı söyleniyor. Beşiktaş’ın Konferans Ligi’nde de mücadele verecek olması, Premier Lig sonrasındaki ilk durağın siyah beyazlı forma olması ihtimalini epey yukarı çekmekte.

Futbol kariyerine Southampton’da başlayan Alex Oxlade-Chamberlain; 18 yaşında Arsenal’dan gelen teklifi kabul etti ve genç yaşta büyük kulüplerde forma giymeye başladı. Arsenal’daki ilk döneminde yeteneğiyle dikkatleri üzerine çeken İngiliz oyuncu, sonraki yıllarda ise sakatlıklarla boğuşması nedeniyle istediği çıkışı yakalayamadı. 2017 yazında 38.5 milyon euro karşılığında Liverpool’a transfer olan Ox; takımın Jürgen Klopp döneminde başladığı yükseliş döneminin en efektif rotasyon elemanlarından biri oldu. Orta alanda birçok maçta önemli performanslar sergileyen 29 yaşındaki oyuncu; Liverpool’da 146 maçta 18 gol 15 asist kaydetti.

Exit mobile version