Beşiktaş, Insigne’nin Peşine Düştü!

Yeni sezonda iddialı transferler yapmak isteyen Beşiktaş, Lorenzo Insigne'yle ilgileniyor.

insigne 1

Beşiktaş’ta uzun süredir beklenen teknik direktör sorunu çözüldü. Hollandalı teknik adam Giovanni van Bronckhorst’la anlaştığını duyuran siyah beyazlılar, önümüzdeki sezon zirveye oynayacak takımı kurmak için yoğun çaba sarf ediyor. Kadronun büyük bir kısmıyla yollarını ayırması beklenen Beşiktaş yönetimi, van Bronckhorst’un eline kaliteli bir kadro teslim etmeyi hedefliyor. Özellikle de yabancı havuzunun tamamına yakınını göndermeyi planlayan yönetim, bu süreci hızlandırmak adına Brad Friedel’ı danışmanlık görevine getirdi.

Friedel’ın göreve gelmesiyle birlikte transferde daha hızlı bir sürece girmeye hazırlanan Beşiktaş yönetimi, özellikle de eldeki oyuncuları gönderme konusunda ABD’li futbol adamından yararlanmak istiyor. Bir yandan da takıma eklenecek isimler için araştırmalarını sürdüren yönetim, bu konuda da Friedel ve van Bronckhorst’un görüşlerine başvurabilir. Futbol yapılanması konusunda beklenen adımları Haziran ayının ilk günlerinde atan başkan Hasan Arat ve ekibi, yazın ilerleyen günlerinde iddialı oyuncuları kadroya katmaya çalışacak.

Her Bölgeye Birer Transfer Yolda!

Beşiktaş’ın yeni sezon transfer listesinde savunma oyuncuları büyük bir yer kaplıyor. Defans hattının tamamına yakınını güncellemesi beklenen siyah beyazlı ekip, başta Mats Hummels olmak üzere birçok farklı alternatif üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan hücumda da birçok ekleme yapması beklenen Beşiktaş yönetimi, santrfor ve on numara hamleleri için de tüm seçenekleri inceliyor. Hücum hattını genç yıldız Semih Kılıçsoy’un etrafında kurması beklenen yönetim ve teknik heyet, bir santrfor ve bir oyun kurucu takviyesiyle gol yollarında güçlü bir takım haline gelmeye çalışacak.

Hücumun Yeni Yıldızı Insigne Olabilir!

Brad Friedel’ın danışman sıfatıyla göreve başlaması, Beşiktaş’ın birçok MLS oyuncusuyla anılmasına yol açtı. Geçtiğimiz günlerde Toronto FC’den Bernardeschi’yi renklerine bağlayacağı konuşulan siyah beyazlılar, Friedel ile birlikte bir diğer Toronto FC yıldızıyla anılmaya başlandı. Kanatlarda mutlaka on numara özellikleri olan bir ismi görevlendirmek isteyen van Bronckhorst, bu rol için Lorenzo Insigne önerisine sıcak bakıyor. Friedel’ın Toronto’yla olan bağlantıları sayesinde yazın bombasını patlatmak isteyen Beşiktaş yönetimi, takımın ihtiyacı olan lider rolünü de İtalyan yıldıza vermeyi hedefliyor.

Bu sezonla birlikte Avrupa futboluna geri dönmek istediği konuşulan Lorenzo Insigne, özellikle de İtalya’nın EURO 2024 kadrosuna alınmaması sonrasında bu kararını netleştirdi. Serie A ve Suudi Arabistan ekiplerinden de birçok talibi olan deneyimli isim, sürekli oynayabileceği ve Avrupa’da olacağı senaryolar üzerinde duruyor. Beşiktaş yönetimi ve teknik heyeti de, Insigne’nin gelmesiyle birlikte takım içi lider sorununu çözmeyi arzuluyor. 2026’ya kadar Toronto’yla kontratı bulunan 33 yaşındaki yıldız, kiralık olarak siyah beyazlı formayı sırtına geçirebilir.

Lorenzo Insigne Kimdir?

2022 yılına dek yalnızca Napoli’nin kontratlı oyuncusu olan Lorenzo Insigne, Napoli’nin simge figürlerinden biri olmayı başardı. Profesyonel kariyerinin büyük bir kısmını İtalyan deviyle geçiren yıldız isim; bu süreçte yalnızca Cavese, Foggia ve Pescara’da kısa süreli kiralanma deneyimleri de yaşamıştı. Napoli’nin Avrupa’da yeniden etkin olduğu dönemde gol yollarında fark yaratan tecrübeli isim, EURO 2020 şampiyonu İtalya’nın da önemli oyuncularından biriydi. 2022 yazında Toronto FC’den gelen kontrat teklifini kabul eden Insigne, bu sezon da Kanada ekibinde beklentileri karşıladı. Yeni sezondaki ilk 10 maçın tamamında oynayan İtalyan yıldız, 3 gol 3 asist kaydetti.

Exit mobile version