Beşiktaş, Hermoso’yla Anlaşmaya Yakın!

Kadrosunu yeniden dizayn etme çabası içine giren Beşiktaş, Atletico Madrid'den Hermoso'yu renklerine bağlayabilir.

hermoso 1

Yaz transfer dönemine büyük beklentilerle giren Beşiktaş, Temmuz ayına dek yaptığı iki hamleyle bu beklentileri karşılayacağının sinyallerini verdi. Kadronun büyük bir kısmını yenilemek için uzun süredir çalışmalarına devam eden Beşiktaş Başkanı Hasan Arat ve ekibi, teknik direktör Giovanni van Bronckhorst’un kadroya talep ettiği her transferi bir an önce tamamlamaya çalışıyor. Gabriel Paulista ve Rafa Silva takviyeleriyle tecrübe ve kalite eksiğini büyük ölçüde kapatan siyah beyazlılar, yeni sezonun ilk haftasına dek kadroyu tamamen yenilemek istiyor.

İlk transferlerini savunmaya ve hücum hattına yapan Beşiktaş, bu bölgeler için araştırmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz sezon hem savunma hem de hücumda büyük hayal kırıklıkları yaşayan siyah beyazlı ekip, her iki bölgedeki oyuncuların büyük bir kısmını yollayacak. Hücumda Semih Kılıçsoy’un altyapıdan Milli Takım seviyesine çıkması büyük bir kazanım olarak görülmekte. Ancak savunmada benzer bir konuma hiçbir oyuncunun erişememesi, en radikal hamlelerin defans hattı için yapılacağını ispatlıyor.

Hermoso Yeniden Gündemde!

Gabriel Paulista transferiyle savunma hattının tecrübe açığını büyük ölçüde kapatan Beşiktaş yönetimi, Brezilyalı yıldızın yanına hamle hızı yüksek ve yine tecrübeli bir isim arıyor. Geçtiğimiz günlerde uzun bir süre Mats Hummels için nabız yoklayan siyah beyazlı ekibin yöneticileri, bu hedefe ulaşılamaması sebebiyle yeni alternatifleri aramaya başladı. Beşiktaş yönetiminin bu arayışta karşısına çıkan ilk isimlerden biri, Atletico Madrid’le olan sözleşmesini yenilemeyen ve şu anda kulüpsüz kalan Mario Hermoso oldu.

2024’ün ilk günlerinde de Beşiktaş’ın gündemine giren Hermoso, bu sürecin ardından Atletico’dan beklediği kontratı bulamadı ve kulübüyle yollarını ayırdı. Takım arkadaşı Paulista’nın Beşiktaş’la anlaşması ve Avrupa kupalarında mücadele etme fikri, İspanyol savunmacının da siyah beyazlılarla anlaşma ihtimalini arttırdı. Güncel piyasa değeri 25 milyon euro olarak tespit edilen Hermoso, La Liga veya Serie A’dan aradığı teklifi bulamaması durumunda Beşiktaş’ın yolunu tutabilir.

Beşiktaş yönetimi ve oyuncunun menajer ekibinin uzun süredir temasta olduğu biliniyor. Bu süreçte önemli ölçüde yol kat eden yönetim, yakın dönemde yıldız ismi İstanbul’a çağırdı. Sözleşme pazarlıklarını İstanbul’da nihayete erdirmek isteyen ve bir an önce anlaşmayı tamamlamayı hedefleyen Beşiktaş yönetimi, Hermoso ve temsilcilerinin bu teklife yanıt vermesini bekliyor. Her iki tarafın da görüşmeleri devam ettirme isteğinin bulunması, oyuncunun da katılacağı bir görüşmeyle İstanbul’da kontrat imzalanma ihtimalini yükseltiyor.

Mario Hermoso Kimdir?

Futbolculuk kariyerine Real Madrid altyapısında başlayan ve uzun yıllar boyunca Real Madrid’in alt yaş takımlarında forma giyen Mario Hermoso, ilk profesyonel deneyimini Real Madrid Castilla’da elde etti. Sonrasında 1 sezon Real Valladolid’e kiralanan tecrübeli savunmacı, 2017 yazında ise 12.5 milyon euroya Espanyol’a transfer oldu. Espanyol’da geçen 2 sezonda beklentileri fazlasıyla karşılayan 29 yaşındaki savunmacı, 2019 yazında ise 25 milyon euroya Atletico Madrid’e geçti. 5 sezondur İspanyol devinin formasını terleten Hermoso, bu süre zarfında çıktığı 174 maçta 10 gol 6 asiste imza attı.

Exit mobile version