Beşiktaş Hatay’a Son Dakikada Mağlup: 2-1

Haftanın son maçında Hatayspor'a konuk olan Beşiktaş, rakibine son saniye golüyle mağlup oldu.

hatay bjk 1

Süper Lig‘in 11. haftasının son maçında, Atakaş Hatayspor ve Beşiktaş karşı karşıya geldi. İlk dakikada öne geçmeyi başaran Beşiktaş, maçın ilerleyen anlarında skoru korumayı başaramadı ve sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Maçın bitiminin ardından Beşiktaş teknik direktörü Valerien Ismael ve Beşiktaş yönetiminin, sosyal medya üzerinden yoğun bir tepkiyle karşılaştığı görüldü. Hatayspor cephesinde ise, teknik direktör Volkan Demirel’in takımla çıktığı 4. maçta aldığı 3. galibiyet konuşulmaktaydı.

Beşiktaş En Erken Golle Önde!

Maçın ilk anlarında hızlıca pozisyona giren Beşiktaş, adeta maça 1-0 başladı. Jackson Muleka’nın gönderdiği pası kontrol eden Wout Weghorst, yaptığı düzgün vuruşla kaleci Erce Kardeşler’i mağlup etti ve takımını 32. saniyede öne geçirdi. Hollandalı yıldızın attığı gol, bu sezonun en erken golü oldu. Beşiktaş’ın golü bulmasından hemen sonra ise Hatayspor’un kontratakları ön plana çıktı. 4. dakikada çıkılan kontratakta ceza sahasına giren El Kaabi, kullandığı şutta başarılı olamadı.

İlk golün ardından ağırlıklı olarak kanat ortalarını tercih eden Beşiktaş; 8. dakikada da bu yöntemle net bir girişimde bulundu. Valentin Rosier’in ortasına yükselen Wout Weghorst’un vuruşu; savunmaya çarptı ve kornere gitti. Sol kanattan gelen başka bir atakta ise, N’Koudou’nun şutunu Erce Kardeşler karşıladı. İlk yarıdaki bir diğer ciddi pozisyon ise, ev sahibinden geldi. Lobjanidze’nin gönderdiği pası arka direkte kontrol eden El Kaabi, topu kaleye yolladı ancak sonuç elde edemedi. Maçın ilk yarısı, 1. dakikada gelen golle 1-0 sona erdi.

İkinci Yarıda Hatay Açıldı!

Maçın ikinci yarısının ilk dakikaları da oldukça hareketli geçti. 50. dakikada kanatlardan hızlı bir çıkış yakalayan Hatayspor’dan Kamil Ahmet, topu ceza sahasına ortaladı. Altıpas önünde konumlanan Ze Luis, yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve skoru 1-1’e getirdi. Golün ardından daha kontrollü bir oyun benimseyen Hatayspor, Beşiktaş’ın verdiği boşluklardan faydalanmaya çalıştı. Bu esnada Beşiktaş’ın da öne geçme çabası devam etti. 58’de Weghorst’un ortaladığı topu kazanan Cenk Tosun, yaptığı vuruştan sonuç alamadı. 63’te Josef’in kullandığı şut ise kaleci Erce Kardeşler’in müdahalesiyle kornere gitti.

Hatayspor’un pozisyonları sıklık göstermese de, Beşiktaş’ın yaptığı savunma hatalarından birçok kez faydalanma girişimleri olduğu da görüldü. 72’de kontratakla rakibine yüklenen Hatay, El Kaabi’nin çektiği şuttan sonuç alamadı. 79. dakikada Cenk Tosun, 84’te ise N’Koudou’yla pozisyona giren Beşiktaş; bu girişimlerden de aradığı golü bulamadı.

Maçın son anlarında rakibine baskı kurmayı deneyen Hatayspor ise; yaptığı bu girişimin sonucun almayı başardı. Ruben Ribeiro’nun gönderdiği pası düzgün bir vuruşla değerlendiren Kaan Kanak; ev sahibi ekibi 2-1 öne geçirdi. 90+1’de gelen gol, kalan sürede de Hatayspor’un skoru koruma güdüsüyle oynamasını sağladı. Beşiktaş’ın gol sonrasında hiçbir girişimde bulunamaması, skorun Hatay lehinde kalmasına yol açtı. Ev sahibi Hatay, maçtan 2-1 galip ayrıldı.

Bu skorla birlikte Hatayspor’un Volkan Demirel döneminde bir başarılı sonuç daha alındı. Puanını 10’a yükselten ev sahibi, küme hattının üzerine çıktı. 19 puanda kalan Beşiktaş ise; zirveyle olan puan farkının 4’e çıkmasına engel olamadı. Beşiktaş’ın önümüzdeki hafta karşılaşacağı rakibi ise, son sırada yer alan Ümraniyespor olacak.

Exit mobile version