Beşiktaş, Angelo Transferinde Sona Geldi!

Sağ kanat arayışlarında son aşamaya gelen Beşiktaş, Chelsea'den Angelo'yu kiralıyor.

angelo 1

Bu sezonki ilk Avrupa sınavına bu akşam Lugano karşısında çıkmaya hazırlanan Beşiktaş, bir yandan da kadrosunu güçlendirme çalışmalarını sürdürüyor. Cher Ndour’un da katılmasıyla birlikte 4. yabancı transferini tamamlayan siyah beyazlıların, yeni isimlerin gelebilmesi için eldeki yabancı havuzundan birçok ismi göndermesi gerekiyor. Bu sebeple yabancı oyuncularıyla ve onları isteyen kulüplerle pazarlık halinde olan Beşiktaş yönetimi, Eylül ayının ilk günlerine dek bu mesaiyi sürdürecek.

Ligdeki performansıyla taraftarlarının takdirini kazanan Beşiktaş, performansın sezon sonuna dek devam edebilmesi adına transfer hedeflerine bir an önce ulaşmak istiyor. Savunmada en az iki transfer yapmasına kesin gözüyle bakılan siyah beyazlı ekip, Masuaku ve Colley’e gelmesi muhtemel teklifleri bir an önce değerlendirmeyi hedefliyor. Bu isimlerden açılacak boşluklara yabancı takviyesi yapmayı düşünen yönetim, hücumda ise sağ kanat rotasyonuna yetenekli bir alternatif katmanın yollarını aramaktaydı. Basına yansıyan son bilgilere göre, Beşiktaş’ın bu arayışı çok yakında son bulacak.

Angelo’da Anlaşma Yakın!

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat’ın birçok kez dile getirdiği Avrupa bağlantıları, bu transfer döneminde etkisini gösterdi. Cher Ndour’u PSG’yle olan bağlantıları sayesinde bedelsiz kiralayan Başkan Arat, sağ kanat sorununu da benzer bir yöntemle çözmeye hazırlanıyor. Bonservisi Chelsea’de olan Angelo için Londra ekibiyle temasa geçen Beşiktaş yönetimi, Hasan Arat’ın araya girmesiyle birlikte istediğine ulaşmaya çok yaklaştı. Angelo’nun 1 yıllığına Beşiktaş’a gelmesi konusunda büyük mesafe kat eden yönetim, kısa bir süre içerisinde Brezilyalı hücumcunun transferini açıklayabilir.

Beşiktaş’ın Angelo transferini tamamlaması için beklenen yabancı ayrılığı da gerçekleşmek üzere. Demokratik Kongolu hücumcusu Muleka’yı göndermeye hazırlanan siyah beyazlılar, Suudi Arabistan ekibi Al Khoolod ile anlaşma zemini bulmayı başardı. Yetenekli hücumcuyu 1+3 yıllığına renklerine bağlamaya hazırlanan Al Khoolod, sözleşme işlemleri ve sağlık kontrolleri için Muleka’yı ülkeye davet etti. Lugano maçının kadrosuna da alınmayan Muleka, kariyerinin ilerleyen dönemine Suudi futbolu içerisinde devam etmeye hazırlanıyor.

Muleka transferinden 1 milyon euro kiralama ücreti kazanan Beşiktaş yönetimi, Angelo’ya ise herhangi bir kiralama ücreti ödemeyecek. Oyuncunun yıllık maaşını karşılama üzerinden Chelsea’yle anlaşan siyah beyazlılar, Hasan Arat’ın yakın ilişkileri sayesinde Chelsea’nin oyuncu enflasyonundan faydalanmayı başardı. Beşiktaş yönetiminin savunma takviyesinde de Chelsea’ye başvurma olasılığı yüksek görülüyor.

Angelo Gabriel Kimdir?

Aralık ayında 20. yaşını doldurmaya hazırlanan Angelo Gabriel, 2021’de Santos’ta A takımı seviyesine çıktı ve profesyonel futboldaki ilk yıllarını Santos’ta geçirdi. Brezilya U20 Milli Takımı’nda gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken genç yıldız, 2023 yazında 15 milyon euro karşılığında Chelsea’ye transfer oldu. Londra ekibinin bünyesindeki ilk sezonunu Strasbourg’da kiralık geçiren Angelo, Fransız ekibinde çıktığı 25 maçta 4 asist kaydetti.

Exit mobile version