Beşiktaş 7 Yıldız İsimle Temasa Geçti!

Yeni sezon öncesinde büyük bir transfer harekatı planlayan Beşiktaş, 7 önemli oyuncuyu listesine aldı.

weghorst

Süper Lig’in son düzlüğüne gelinen bu süreçte Beşiktaş, 30 hafta boyunca taraftarlarını memnun edememişti. Şenol Güneş’le başlayan sezonu Fernando Santos yönetiminde sona erdirmeye hazırlanan siyah beyazlılar, önümüzdeki sezon çok daha iddialı bir kadro kurmaya hazırlanıyor. Takıma katkısı azalan tüm isimlerle yollarını ayırmayı hedefleyen yönetim, özellikle de yabancı oyuncu rezervinin büyük bir kısmını güncellemeyi hedefliyor. Sezon başında alınan isimlerin tamamına yakınını göndermeyi planlayan Beşiktaş yönetimi, Aboubakar ve Ghezzal gibi yıldızlarına da yaz aylarında veda edebilir.

Şubat ayında Al-Musrati ve Muci transferlerini yaparak kadro kalitesini yükselten Beşiktaş, aynı performansı yaz aylarında da göstermeyi hedefliyor. Ligde yaşanan hayal kırıklığını gidermek için mutlaka kadroda revizyona gitmesi beklenen yönetim, neredeyse her mevki için önemli oyuncularla temasa geçmiş durumda. Hem yerli hem de yabancı oyuncu kalitesini arttırmayı planlayan siyah beyazlı ekibin yöneticileri, eldeki tüm maddi imkanları bu yönde kullanmak istiyor. Geçtiğimiz günlerde Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel’in yaptığı açıklamayla birlikte, yönetimin tüm iddialı hamlelerini erkenden tamamlamak istediği görüldü. Bu durum taraftardan büyük oranda övgü aldı.

En Büyük Hedef Santrfor

Beşiktaş’ın yaz aylarında yapacağı en önemli takviyenin santrfor pozisyonuna olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Sezon başından bu yana gol yollarında sıkıntı yaşayan siyah beyazlılar, takımdaki 3. dönemini geçiren Aboubakar’la vedalaşmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu süreçte altyapıdan Semih Kılıçsoy’a şans veren ve genç yıldızdan beklediği verimin çok daha fazlasını alan Beşiktaş, yeni değerine eşlik edebilecek bir golcü arıyor. Yakın dönemde AZ’den Pavlidis’i listesine alan yönetim, Yunan golcü için istenen bonservis bedelini ödeyemeyeceğini öngördü ve yeni isimlere yöneldi.

Bayer Leverkusen formasını giyen ve Boniface’in sakatlığı sonrasında formayı geri alan Patrick Schick, siyah beyazlı ekibin listesindeki yeni bir numara oldu. Pavlidis için de temaslarını sürdürmesi beklenen yönetim, takımında geri plana düşme ihtimali olan Çek yıldızı renklerine bağlamak için nabız yokluyor. Ancak deneyimli golcünün şu an itibarıyla Leverkusen’de mutlu olması ve alabileceği kupalara odaklanması, yapılacak girişimlerin yaz aylarına sarkmasına yol açtı. Beşiktaş’ın diğer golcü adayı da bu şekilde netleşmiş oldu. Geçtiğimiz sezonun ilk 6 ayına damgasını vuran Wout Weghorst’un yeniden siyah beyazlı formayı giyme ihtimali oldukça yüksek görülüyor.

Weghorst’un Hoffenheim’da da bekleneni verememesi, Beşiktaş’ın deneyimli golcü için harekete geçmesini sağladı. Siyah beyazlı formayı yalnızca 18 maçta terleten Hollandalı santrfor, Manchester United’ın istemesi sonrasında takımdan ayrılma kararı almıştı. Burnley ile olan kontratının son yılına girmeye hazırlanan tecrübeli isim, Beşiktaş yönetiminin bonservis pazarlıklarında istediği sonucu alması durumunda takıma katılabilir. Teknik direktör Fernando Santos da, Weghorst’un Semih’le beraber verimli bir ikili olacağını düşünüyor.

Orta Sahaya Salih, Sağ Beke Atal Gelebilir!

Orta alana Borussia Dortmund’dan Salih Özcan’ı transfer etmek isteyen yönetim, milli oyuncunun Dortmund’la olan görüşmeleri sonrasında resmi teklifini iletecek. İsmail Yüksek’in ayrılması durumunda Fenerbahçe’nin de teklif götürmesi beklenen başarılı oyuncu, Beşiktaş’ın uzun vadeli planına bağlı olarak siyah beyazlıların teklifini de kabul edebilir.

Sağ bekte devre arası Svensson tercihini yapan yönetim, Norveçli oyuncunun Adana’daki halefi Atal’ın da peşine düştü. Cezayirli oyuncuyu transfer etmek için Svensson ve bir oyuncu daha önermesi beklenen yönetim, takas seçeneğiyle anlaşma sağlamaya çalışıyor. Sağ kanat için düşünülen Berghuis transferinde de oyuncunun nihai kararı bekleniyor.

Exit mobile version