Bayern Münih’ten Tomiyasu Sürprizi!

Ocak ayında sağ bek transferine odaklanan Bayern Münih, Arsenal'dan Tomiyasu'ya talip oldu.

tomiyasu 1

Yaz aylarında oldukça aktif bir takım görüntüsü veren Bayern Münih, ligde 12. kez üst üste şampiyon olma hedefiyle birlikte Avrupa’da da iddialı bir takım olmayı da arzuluyor. Bu nedenle sezon başında 100 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Tottenham’dan Harry Kane’i renklerine bağlayan Alman devi, savunmada ise Napoli’de sükse yapan Kim Min-jae’yi transfer etti. Savunmada ve hücumda bölgelerinin en formda isimlerini kadrosuna katan Bayern, Ocak ayında da hareketli bir transfer dönemi geçirebilir.

Kane ve Kim Min-jae transferleriyle çok konuşulan Bayern Münih, aynı transfer dönemi içerisinde rotasyondaki iki kritik oyuncusunun kaybını da yaşadı. Sağ bek pozisyonunda uzun yıllardır başarılı performanslara imza atan Benjamin Pavard Inter’in yolunu tuttu. Orta alana geçtiğimiz yıl dahil edilen Ryan Gravenberch ise, transferin son gününde Liverpool’un oyuncusu oldu. Her iki ismin de boşluğunu doldurmakta sorunlar yaşayan Bavyera ekibi, rotasyonda yaşanan sıkıntıları birçok maçta net bir biçimde gösterdi. Bu sezonun başından beri Leverkusen’in geçilememesi ise, Alman devinde takviye ihtiyacının arttığını gösteriyor.

Orta alandaki rotasyon problemi için de birçok oyuncuyla temasa geçmesi beklenen Bayern Münih, Ocak ayında bu bölgeye ekleme yapmayabilir. Ancak sağ beke yapılacak herhangi bir takviye, Alman devinin orta alanda da rotasyonunu genişletmesini sağlayabilir. İngiliz basınına yansıyan bilgilere göre, Bayern’in son dönemdeki transfer planlaması da bu şekilde ilerlemekte. Sağ bek pozisyonunda Mazraoui’nin yetersiz kalması ve Bouna Sarr’ın istenen seviyede olmaması, buraya yapılacak takviyeyi daha acil hale getirdi. Alman devinin sağ bek pozisyonu için düşündüğü ilk isim ise, Arsenal forması giyen Takehiro Tomiyasu oldu.

Arsenal formasıyla üçüncü sezonun geçiren Tomiyasu, geçtiğimiz sezondan bu yana beklediği forma şanslarını bulmakta zorlandı. Kadrodaki yerini Ben White’a kaptıran Japon oyuncu, 2025’te sona erecek kontratını yenilemeden takımdan ayrılmak istiyor. Arsenal ise deneyimli savunmacının kontratının bitiminden ayrılması için gelen teklifleri değerlendirme kararı aldı. Sağ bek arayışları devam eden Bayern ise, Tomiyasu’ya talip olanlar listesinin ilk sırasına yerleşti.

Hem sağ bek hem de stoper pozisyonunda forma giyebilen Tomiyasu, Bayern teknik direktörü Tuchel’in birçok kez denediği üçlü savunma formatı için de ideal isimlerden biri. Oyun stiliyle Benjamin Pavard’a yakın bir görünüm sergileyen Japon yıldız, Bavyera ekibinin Ocak’taki en önemli girişimi olarak değerlendiriliyor. Tomiyasu’nun takıma katılması durumunda, orta saha da oynayabilen Mazraoui’nin de zaman zaman mevki değiştirerek forma giyme ihtimali yükselebilir. Orta alandaki rotasyon problemi de Faslı oyuncuyla birlikte kısa süreli bir çözüme ulaşabilir.

St. Truiden’le başlayan Avrupa kariyerine 2019’da Bologna’da devam eden Takehiro Tomiyasu, 2021 yazında ise Arsenal’a katıldı. Topçular’daki ilk sezonunda oldukça başarılı bir performans sergileyen Japon oyuncu, 2022’den itibaren yerini Ben White’a bıraktı. 18 milyon euro karşılığında Arsenal’a imza atan 25 yaşındaki oyuncunun, yakın dönemde 30 milyon euro civarında bir bonservis bedeliyle ayrılması bekleniyor.

Exit mobile version