Barış Alper’e Devler Talip Oluyor!

Hem Galatasaray hem de Milli Takım'da dikkatleri üzerine çeken Barış Alper Yılmaz, birçok önemli kulübün radarına girdi.

baris alper 1

Geride bıraktığımız sezonu 102 puanla şampiyon tamamlayan Galatasaray’da transfer çalışmaları sürüyor. Bir yandan takıma eklenecek isimler için araştırma ve teklif süreçlerini sürdüren sarı kırmızılılar, bir yandan da takımdaki yıldız isimlere gelen teklifleri inceliyor. Geçtiğimiz yıla oranla çok daha fazla transfer teklifiyle karşı karşıya kalan Galatasaray yönetimi, kadronun parlayan isimlerini elde tutmaya çalışacak. Ancak tekliflerin reddedilemeyecek seviyede gelmesi durumunda satış işlemleri hızlanabilir.

Devre arasında benzer bir durumu Sacha Boey ile yaşayan Galatasaray yönetimi, Fransız yıldıza gelen 30 milyon euroluk teklifi kabul etti ve başarılı sağ bekini Alman devi Bayern Münih’e gönderdi. Boey’le birlikte birçok önemli ismin de Avrupa ekiplerinin radarında olduğu bilinirken, yönetimin de tekliflere yönelik ciddi bir pazarlık süreci gözettiği öğrenildi. Ocak ayında Boey’le zirveye çıkan bu teklifler, ilerleyen günlerde kadrodaki diğer yıldızlar için de benzer şekilde gelişebilir.

Barış Alper’e Premier Lig Kancası!

Galatasaray’ın geçtiğimiz sezonki şampiyonluğunda kilit isimlerden biri olan Barış Alper Yılmaz, gösterdiği üstün performans sayesinde birçok önemli kulüp tarafından izlenmekteydi. Serie A devi Napoli ve Premier Lig’in köklü ekibi Tottenham tarafından birkaç aydır takip edildiği bilinen milli oyuncu, ligde son haftalarda yakaladığı çıkışla birlikte Manchester United ve Brighton gibi ekiplerin de radarına girdi. Premier Lig’den gelecek bol sıfırlı bir bonservis bedeline sıcak baktığı bilinen genç yıldız ise, yönetime gelecek en iyi teklif ve kadrosunda şans bulabileceği takımı tercih etmek istiyor.

Süper Lig performansı sayesinde büyük takımların aradığı kanat oyuncusu haline gelen Barış Alper, EURO 2024 maçlarında da scout ekiplerinin gözetimi altında. Fenerbahçe’den Ferdi Kadıoğlu ve İsmail Yüksek gibi isimleri de dikkatle takip eden Avrupalı scout görevlileri, Barış Alper’in performansına da özel ilgi gösteriyor. İlk iki maçta santrforda forma giymesi sebebiyle beklentileri karşılayamayan yıldız oyuncu, Çekya karşılaşmasındaki sağ kanat performansıyla “Maçın Oyuncusu” ödülünün sahibi olmuştu. Bu maçta gösterdiği kontratak performansı, Barış Alper için istenen 30 milyon euro’nun karşılanmasını sağlayabilir.

Galatasaray cephesinde ise Barış Alper’in ayrılma fikrine sıcak bakılmıyor. Özellikle de teknik direktör Okan Buruk’un soğuk baktığı bu fikir, yönetim nezdinde de yalnızca büyük rakamlar telaffuz edildiğinde gerçekleşebilir bir durumda. Bu nedenle Barış Alper için 30 milyon euro civarında bir psikolojik sınır belirleyen Galatasaray yönetimi, oyuncunun EURO’da yakaladığı çıkış sayesinde bu miktarı kasasına koyabilir. Milli oyuncunun Galatasaray’la 2027’ye kadar kontratının olması, yönetimin bonservis talebindeki en önemli kozu olacak.

Futbolculuk kariyerine Rize Özel İdare Spor’da başlayan Barış Alper Yılmaz, 2020 yazında Ankara Keçiörengücü’ne transfer oldu ve burada kariyerini yükselişe geçirdi. TFF 1. Lig’de gösterdiği performansla adını ülke çapında duyuran Barış Alper, yalnızca 1 yıl sonra 2.1 milyon euro karşılığında Galatasaray’a transfer oldu. Sarı kırmızılı ekipteki 3. sezonunda takımın as oyuncularından biri haline gelen 24 yaşındaki kanat oyuncusu, sahanın her bölgesinde mücadele edebilmesi ve hızıyla dikkatleri üzerine çekti. Geride bıraktığımız sezon Galatasaray formasıyla 55 maça çıkan Barış Alper, toplamda 7 gol 12 asist kaydetti.

Exit mobile version