Barcelona’da Dani Olmo Sesleri!

La Liga'da yeniden zirveyi görmek isteyen Barcelona, eski oyuncusu Dani Olmo'nun peşine düştü.

olmo 1

Avrupa futbolunda transfer gündemi EURO 2024’ün sona ermesiyle birlikte hareketlilik kazandı. EURO 2024’ün yükselen isimleri, aynı anda oynanan Copa America’da yıldızı parlayanlar ve transfer planlamasını EURO 2024’e göre şekillendiren takımlar; Temmuz ayının ikinci yarısında transfer harekatına başladı. Birçok dev ekip turnuvanın bitmesiyle birlikte iddialı hamleler yapmaya başladı. Turnuvanın parlayan isimlerinin ilerleyen dönemlerde ne yapacağı ise, futbol kamuoyunun en çok merak ettiği konulardan biri.

EURO 2024’ün şampiyonu olan İspanya’da birçok yıldız oyuncunun takım değiştirmesine kesin gözüyle bakılıyor. Özellikle takımı hücum hattında üst seviyede kılan oyuncuların büyük bir kısmı, yeni sezonda bambaşka kulüplerde boy gösterebilir. Ancak şu ana dek İspanya’nın as kadrosundaki bir oyuncu yeni bir anlaşmaya imza attı. Takımın golcüsü ve kaptanı Morata, önümüzdeki sezondan itibaren Milan formasını giymeye başlayacak. Hücum hattının diğer kilit isimlerinin de bol sıfırlı teklifler alması beklenirken, buna yönelik ilk ciddi iddia takımın sonradan plana dahil olan on numarası Dani Olmo’dan geldi.

Dani Olmo’ya Yeniden Barça Yolu Göründü!

Uzun bir süredir RB Leipzig formasını terleten Dani Olmo, La Liga’da ve Avrupa’da yeniden üst sıralara tırmanmak isteyen Barcelona’nın listesinde en üst sıralarda yer alıyor. İspanya Milli Takımı’nın bir diğer yıldızı Nico Williams’ı da kadrosuna katmayı hedefleyen Katalan devi, Bilbao’nun süperstarına henüz istediği seviyede bir teklif sunamadı. Teknik direktör Hansi Flick’in takımda görmeyi çok istediği iki süper yetenek için, eldeki isimlerden birçoğunun gönderilmesine dahi sıcak baktığı biliniyor. Williams transferinde maliyetin zorlayıcı olduğu düşünülürken, Dani Olmo’da ise transfer sürecinin beklenenden kolay geçmesi muhtemel görülüyor.

Barcelona’ya yakın basın kaynaklarının aktardığı haberlere göre, Dani Olmo’nun sözleşmesinde bulunan 60 milyon euro karşılığındaki serbest kalma maddesinin süresi doldu. Ancak RB Leipzig ve Barcelona yönetimlerinin maddenin bir süre daha geçerli kalması konusunda anlaşmaya vardığı belirtiliyor. Barcelona’nın 60 milyon euro’yu gözden çıkardığını belirten kaynaklar, Olmo için ise yıldan yıla maaşı artan 6 yıllık bir sözleşme önereceğini iddia ediyor. Kulüpteki mali sorunlara rağmen Dani Olmo konusunda risk almayı düşünen Barça, eski oyuncusuna 10 yıl sonra kavuşacağı formülde sonuca çok yaklaştı.

Premier Lig ekiplerinden Manchester City, Manchester United ve Liverpool’un da listesinde üst sıralarda yer alan Dani Olmo ise; yıllardır istediği Barcelona şansını yeniden yakalama fikrine sıcak bakıyor. Altyapısından yetiştiği Katalan devinde as takımın da bir parçası olmayı çok isteyen Olmo, 2023 yılında verdiği bir röportajda ilerleyen yıllarda mutlaka Barcelona’ya gitmek istediğini aktarmıştı. 2014 yılında Barcelona alt yaş takımlarında oynarken Dinamo Zagreb’in yolunu tutan Olmo, bordo mavililerden ayrılışının 10. yılında yeniden yuvaya dönebilir.

Dani Olmo’nun Kariyeri

Bu yaz oynanan EURO 2024’te gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Dani Olmo, futbolculuk kariyerine Barcelona altyapısında başladı. 16 yaşında U18 seviyesine yükseldiği Katalan devine 2014 yazında veda eden İspanyol oyuncu, Dinamo Zagreb’in teklifini kabul etmiş ve ilk yurt dışı deneyimini çok küçük yaşta elde etmeye başlamıştı. 2015’te Hırvat ekibinde profesyonelliğe geçen Olmo, 5 yıl boyunca takımının en önemli isimleri arasında gösterildi. Ocak 2020’de ise 29 milyon euro karşılığında RB Leipzig’e transfer oldu.

Leipzig formasıyla birçok önemli başarıya imza atan İspanyol yıldız, Alman ekibinde çıktığı 148 maçta 29 gol 34 asist kaydetme başarısını gösterdi.

Exit mobile version