Barcelona ve Real Madrid, Gimenez İçin Yarışa Girebilir!

Hollanda Ligi'ndeki performansıyla dikkat çekmeyi başaran Santiago Gimenez, Barcelona ve Real Madrid'in transfer yarışına girmesine yol açabilir.

gimenez 1

Geçtiğimiz sezon Hollanda Eredivisie’yi uzun bir aranın ardından kazanan Feyenoord, şampiyonluk sürecinde fark yaratan yıldızlarını Avrupa’da önemli takımlara gönderdi. Aynı sezon UEFA Avrupa Ligi’nde de yarı finale kadar yükselen Rotterdam ekibi; Milli Takım’da da forma giyen Orkun Kökçü’yü Benfica’ya, Sebastian Syzmanski’yi ise Dinamo Moskova üzerinden Fenerbahçe’ye gönderdi. Buna rağmen Eredivisie’de şampiyonluk yarışı içerisinde kalmayı sürdüren Feyenoord, kadrosunda yer alan diğer isimler için de yakın dönemde büyük teklifler alabilir.

Ligde ve Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon da istikrarlı bir performans gösteren Feyenoord’da, geçtiğimiz sezonun yıldızlarından Santiago Gimenez’in takımda kalmasının da etkisi oldukça yüksek. Geride bıraktığımız sezonda Feyenoord adına 45 maçta 23 gol bulan Gimenez, bu sezon bu ortalamanın dahi üstüne çıkmayı başardı. 12 maçta 15 gol atan ve bu gollerden ikisini Lazio ağlarına gönderen Meksikalı golcü, Avrupa devlerinin radarına takıldı. Golcü sorunu yaşayan birçok ekip, yakın dönemde Feyenoord’un kapısını çalabilir.

Son yıllarda Avrupa’ya gelen en dikkat çekici santrforlardan biri olarak gösterilen Santiago Gimenez, oyun stiliyle Hollanda basınında Luis Suarez’e benzetilmekte. Gimenez’i bir dönem Groningen ve Ajax’ta da forma giyen Suarez’e benzeten yalnızca Hollanda basını değil. Barcelona ve Real Madrid’in de Gimenez’i takip etmeye başlaması, golcü oyuncunun İspanya’da da aynı etkiyi uyandırma ihtimalinin öne çıkığını gösteriyor. Her iki dev ekibin de, Gimenez transferi için Ocak ayının ardından kolları sıvayacağı konuşuluyor.

Geride bıraktığımız yaz döneminde Fenerbahçe’den Arda Güler için transfer rekabetine giren Barcelona ve Real Madrid; Türkiye’de oluşan sansasyonun etkisiyle İspanya’da da adlarından sıkça bahsettirdiler. Arda savaşını Real Madrid’in kazanması, yakın dönemde açılacak bir diğer cephe için Barcelona’yı motive etmekte. Lewandowski sonrasında 9 numarayı teslim edecekleri yeni ismi arayan Katalan devi, Feyenoord’a ilk adım attığı dönemden bu yana takip ettiği Gimenez’i liste başına koydu. Yıldız oyuncunun Şampiyonlar Ligi’nde de kendisini göstermesi, Barcelona’yla birlikte Real’in de yarışa girmesine yol açtı.

Bu sezon santrfor pozisyonunda istediği verimi alamayan Real Madrid ise, Barça’dan çok daha erken bir hamle yaparak Gimenez’i renklerine bağlayabilir. Sezon başında ileri hatta yalnızca Joselu’yu ekleyen Real, Feyenoord’u ikna etme girişimlerine Ocak ayında başlayabilir. Oyun tarzıyla Barcelona formasıyla efsane statüsüne erişen Luis Suarez’e benzetilen Gimenez; bu sebeple Barça nezdinde birkaç adım önde görülüyor. Ancak Real’deki santrfor sorununun daha da bariz hale gelmesi, Meksikalı yıldızı başkente yöneltebilir.

Meksika ekibi Cruz Azul’da yetişen ve burada yıldızını parlatan Santiago Gimenez, 2022 yazında ilk Avrupa deneyimini Feyenoord ile yaşamaya başladı. Hollanda deviyle geçirdiği ilk sezonda Eredivisie’yi kazanan ve Avrupa Ligi’nde yarı final gören Gimenez; bu sezon ise gol yüzdesini daha da arttırdı. 22 yaşındaki yıldızın Feyenoord karnesi 57 maçta 38 gol 6 asist rakamlarını göstermekte.

Exit mobile version