Barcelona, de Jong’un Satışını Bu Yıl Tamamlayacak!

Son 2 sezondur Barcelona'dan ayrılması gündemde olan Frenkie de Jong, 2024 yazında kulübe veda edebilir.

dejong 1

Geçtiğimiz yıl La Liga’da şampiyon olmasıyla birlikte taraftarlarına umut veren Barcelona, bu yıl ise aynı umudu vermekten epey uzak. Zirve yarışını Real Madrid ve Girona’nın arkasından takip eden Katalan ekibi, bir önceki sezonun savunma istatistiklerinin de gerisinde kaldı. Şampiyonlar Ligi’nde bir üst tura çıkmasına rağmen taraftarı ikna etmekte zorlanan Barça, yeni sezonda takımın kalitesini yükseltecek hamleler yapmaya hazırlanıyor. Ancak maddi problemlerin hala devam etmesi, yönetimin yeniden oyuncu satışı yoluna gitmesine neden olacak.

Xavi’yle Gelen Yaprak Dökümü

Birkaç yıldır maddi problemleri aşamayan ve bu problemler eşliğinde kadro kurmaya çalışan Barcelona, bu süreçteki en istikrarlı dönemini Xavi Hernandez’le birlikte yaşadı. Kulübün efsane isimlerinden olan Xavi, hem oyuncu hem de teknik direktör olarak şampiyonluk yaşayan ender isimler arasında kendisine yer bulabildi. Ancak bu sezonki performansın beklentileri karşılamaması ve takımın gelecek için de vaatlerinin az olması, Xavi döneminin sona ermesine yol açtı. Sezon sonunda ayrılacağını duyuran Katalan teknik adamla birlikte, birçok oyuncunun da ayrılma planları yaptığı duyulmaya başlandı.

Yaklaşık 2 sezondur Barcelona’nın satmak istediği isimlerin başında gelen Frenkie de Jong, Xavi Hernandez’in göreve gelmesiyle birlikte takımda kalmayı tercih etmişti. Xavi döneminde oyununu geliştiren ve yeniden takımda önemli isimlerden biri haline gelen Hollandalı yıldız, sezon sonunda yapılacak teknik direktör değişikliğiyle birlikte ayrılma ihtimalini düşünmeye başladı. Ömrünün sonuna dek Barcelona’da kalmak istediğini birçok kez belirten 26 yaşındaki orta saha, yaz aylarında gelen teklifleri değerlendirmeye başlayabilir.

United’da Liste Başı İsim de Jong!

Ajax’tan alındığı dönemde oldukça yüksek bir maaş üzerinden kontrat imzalayan Frenkie de Jong, pandemide verdiği maaş tavizine rağmen kulübün en çok kazanan oyuncusu konumunda. Yılda yaklaşık 20 milyon euro maaş aldığı öğrenilen Hollandalı oyuncu, kulüpteki maddi krizin başladığı dönemdeki kötü performansı sebebiyle birçok kez gönderilmek istendi. Sonraki süreçte ivmesini yükseltmesi sayesinde takımda 2 sezon daha geçiren de Jong, performansının iyi olduğu dönemde satışa sunulabilir.

Barça’da düşüş yaşadığı süreçte de Manchester United’ın radarında olan de Jong, formunu yakaladığı dönemde de Kırmızı Şeytanlar’ın listesinde ilk sırada. Orta sahada lider bir profil arayan Erik ten Hag, eski öğrencisinin takıma katılması için yönetimle temaslarını sürdürüyor. United’ın 2 sezon önce 85 milyon euroya tamamlayamadığı bu transfer, yaz aylarında 100 milyon euro civarında bir bonservis ücretiyle tamamlanabilir. Chelsea ve PSG’nin de yakından takip ettiği yıldız isim, rekabetin de etkisiyle Barcelona’nın kasasını kolayca doldurabilir ve maaş bütçesinin rahatlamasına vesile olabilir.

2019 yazında Barcelona’ya katılan Frenkie de Jong, Ajax’ta yıldızını parlatmış ve o dönemki piyasanın en çok dikkat çeken orta sahalarından biri olmuştu. Willem II ve Ajax altyapılarında eğitim alan Hollandalı yıldız, Barça’da geçirdiği 5. sezona geldiği bu döneme dek birçok kez iniş çıkışlı süreçler yaşadı. Katalan devinde 206 maça çıkan de Jong, toplamda 16 gol 21 asist kaydetti.

Exit mobile version