Bakasetas, Valencia’nın Takibinde!

Trabzonspor'un başarılı orta sahası Anastasios Bakasetas, La Liga ekiplerinden Valencia tarafından izleniyor.

bakasetas 1

Ocak ayı transfer dönemi Süper Lig’de de başladı. Avrupa’nın dev liglerinden daha sonra başlatılan Süper Lig’in transfer süreci, diğer liglerden yaklaşık 1 hafta sonra sona erdiriliyor. Bu sayede Avrupa’dan veya başka bölgelerden oyuncu alma imkanını geniş tutan federasyon; ülkemiz kulüplerinin planlama problemlerinin minimum seviyeye indirilmesini sağlıyor. Fenerbahçe’nin Samet Akaydın transferiyle başlayan transfer sürecinde, ligin tüm takımlarının kadrolarını güçlendirmek adına hamleler yapması bekleniyor.

Transfer çalışmalarında aktif bir görünüm sergilemesi beklenen kulüplerden biri de Trabzonspor. Sezon başında hücum hattının önemli bir kısmını ve savunma bloğunun tamamına yakınını güncelleyen bordo mavililer; Ocak ayında da eksik kaldığı noktalara takviyeler yapacak. Trabzonspor’un transfer çalışmalarını etkileyecek bir başka unsur da, takımdan ayrılma ihtimali bulunan oyuncular olacak. Avrupa ve Arap Yarımadası kulüpleri tarafından izlenen Trabzonspor’un birçok yıldızı, Ocak ayı sonrasında soluğu yeni kulüplerinde alabilir.

Bordo mavililerin Avrupa’dan çokça talibi olan yıldızlarından Anastasios Bakasetas; Ocak ayında da transfer gündeminin en üst sıralarında yer alıyor. Sezon başında İtalya Serie A’dan pek çok takımın ilgilendiği bilinen Yunan yıldız; bu dönemde ise La Liga’nın önde gelen ekiplerinden Valencia’nın radarında. İspanyol medyasında çıkan haberlere göre; Valencia’nın teknik direktörü Gennaro Gattuso’nun takımda oyun kurucu özelliği olan bir orta saha istediği öğrenildi. Sezon başında Carles Soler’i PSG’ye satan İspanyol ekibi; bu boşluğu doldurabilmek adına Ajax’tan Grillitsch ve Trabzonspor’dan Bakasetas’la ilgileniyor.

Bakasetas İçin İlk Teklif Satın Alma Opsiyonlu Kiralama

Transfer sürecinde büyük bir bütçe sahibi olamayan Valencia; buna karşın takımın ligdeki potansiyeli ve Avrupa kupaları ihtimaliyle dikkat çekiyor. Gattuso’nun takımda var etmek istediği yapı için elzem görülen oyun kurucu transferi; yönetim tarafından da desteklenmekte. Grillitsch transferinde beklenen gelişmeleri tamamlayamayan Valencia yönetimi; Bakasetas’ı kadroya katmak için Trabzonspor’un kapısını çalacak. Bordo mavili yöneticilere yapılacak ilk teklifin, satın alma opsiyonlu kiralama olacağı öngörülüyor.

Bakasetas’ın kadroya katılması adına satın alma opsiyonlu kiralama planını yapan Valencia; bu teklifle Trabzonspor’un olumsuz yanıtını duyabilir. Bakasetas’ı yalnızca kontratındaki serbest kalma maddesiyle satacağını açıkça belirten Trabzonspor yönetimi, tecrübeli oyuncunun transferinden zarar etmek istemiyor. Ayrıca teklif edilen opsiyonun zorunlu olmaması ve geri dönme ihtimalinin bulunması da; takımda şu an için önemli bir rol oynayan Bakasetas’ın gönderilme fikrini geri plana itiyor. Valencia cephesinin Trabzonspor’u ikna etmek adına farklı teklifler sunması gerekecek.

2021 Ocak’ta Alanyaspor’dan 3 milyon euro karşılığında Trabzonspor’a transfer olan Bakasetas; takımın geçtiğimiz yılki şampiyonluğunda kilit rol oynadı. Bu sezon da oynadığı 24 maçta 9 gol 9 asist yapan Yunan yıldız; takımının en önemli skor ayaklarından biri konumunda.

Exit mobile version