Avrupa’nın Devleri Sacha Boey’in Peşinde!

Galatasaray'ın başarılı sağ beki Sacha Boey, Avrupa'dan birçok önemli takım tarafından izleniyor.

boey 1

Geçtiğimiz sezon alınan şampiyonluğun başlıca aktörlerinden Sacha Boey, bu sezonki performansıyla da dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Takıma katıldığı ilk sezonda gönderilmenin eşiğine gelen Fransız yıldız, bir sonraki sezon ise beklentilerin üzerine fazlasıyla çıktı ve takımın kilit isimleri arasına girdi. Hem savunma hem de hücumda gösterdiği performans, genç yıldızın Avrupa futbolunda iddialı bir bek olma ihtimalini arttırdı. Şampiyonlar Ligi’nde de istikrarını sürdüren Boey, Ocak veya Haziran’da dev ekiplerden birine transfer olabilir.

Galatasaray’ın yalnızca 1.1 milyon euro karşılığında renklerine bağladığı 23 yaşındaki sağ bek, birçok büyük maçta da üst düzey performans göstermiş ve takımı için önemli bir koz haline gelmişti. Galatasaray’ın önde baskı oyununa sunduğu katkı sayesinde Okan Buruk’un gözdelerinden biri olan Sacha Boey, son birkaç hafta içerisinde birçok dev takımın scout ekipleri aracılığıyla izlettiği isimler arasına girdi. Fransa Milli Takımı havuzuna henüz girememesi çokça eleştiri alan Boey, sarı kırmızılılara beklentilerinin çok üzerinde bir bonservis kazandırabilir.

İngiliz medyasında yayımlanan bir habere göre, Manchester United’ın Boey için ilk temasları başlattığı iddia ediliyor. Premier Lig’de bu sezon beklentileri karşılayamayan ve Şampiyonlar Ligi’nde evinde Galatasaray’a yenilen United, yakın bir dönem içerisinde takımda patron değişikliğine gidebilir. Yeni patron olması muhtemel görülen Jim Ratcliffe’in ise, United’ın futbol yönetimine yüklü bir bonservis bütçesi açacağı öngörülüyor. Yönetim değişikliğindeki ilk hamlenin Erik ten Hag’ın gönderilmesi olduğu iddia edilirken, Ocak ayındaki ilk transfer girişimlerinden birinin Sacha Boey olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Fransız sağ beki renklerine bağlamak isteyen en ciddi takımın Manchester United olduğu belirtilirken, başka devlerin de teklif sunmak için çalışmalara başladığı iddia ediliyor. Premier Lig’in bir başka devi Arsenal, Serie A’nın köklü takımı Milan ve Fransa Ligue 1’in deneyimli ekibi Marsilya da, Boey için 25 milyon euro seviyelerini test etmeye hazır. Ancak Manchester United’ın son dönemde yaşadığı savunma sorunları, önemli bir dönüşüm sürecini ve yeni takviyeleri gerektiriyor. Sacha Boey’in de eklenecek yeni isimlerden biri olduğu öngörülüyor.

Manchester United’daki değişim sürecinin tamamlanmasının ardından, Kırmızı Şeytanlar ile Galatasaray arasında pazarlıkların başlaması bekleniyor. Galatasaray’ın Ocak ayındaki bir satış ihtimali için 30 milyon euro bonservis beklentisini koruyacağı tahmin edilse de, United yönetiminin de elini çabuk tutmak istediği düşünülüyor. Sarı kırmızılıların Avrupa’daki ve ligdeki formuna göre de düşünülen Boey’in transferi, Galatasaray’ın istikrarını bozmaması durumunda Haziran ayına da sarkabilir.

Galatasaray formasıyla 2.5 sezonda 72 maça çıkan ve 3 gol 4 asist kaydeden Sacha Boey, geçtiğimiz sezondan bu yana taraftarın en beğendiği isimler arasında yer alıyor.

Exit mobile version