Avrupa Devleri Kerem Aktürkoğlu’nun Peşinde!

Galatasaray'ın yıldız ismi Kerem Aktürkoğlu, Avrupa'nın pek çok dev kulübü tarafından takip ediliyor.

kerem 1

Geçtiğimiz sezon Galatasaray’daki en önemli bireysel performansı veren isim olan Kerem Aktürkoğlu; bu sezon da takımının zirve yarışı vermeye başlamasına büyük bir katkı sağladı. Hem skorer yönüyle, hem de oyuna kattıklarıyla taraftarın sevgilisi olan milli oyuncu; yaklaşık iki sezondur Avrupa takımları tarafından takip ediliyor. Geçtiğimiz sezon Galatasaray’ın kapısını birkaç kez çaldığı bilinen dev ekipler; Ocak veya Haziran’da daha ciddi tekliflerle Kerem’in bonservisi için pazarlığa oturabilirler.

İspanyol basınından çıkan haberlere göre; Kerem Aktürkoğlu’na talip olan son ekibin Atletico Madrid olduğu öğrenildi. Haberde yer alan detaylarda; Kerem’in Atletico cephesi tarafından “yeni Arda Turan” olarak görüldüğü belirtildi. 2011 yılında Galatasaray’dan 13 milyon euroya Atletico Madrid’e geçen Arda Turan; takımın uzun yıllar sonra kazandığı başarıların büyük bir çoğunluğunda pay sahibi olmuştu. Arda’nın kattıklarının benzerini vermesi potansiyeli olduğu düşünülen Kerem; Atletico’nun transfer listesine üst sıralardan girmeyi başardı.

24 yaşındaki oyuncu için yatırım yapmayı uygun bulan Atletico Madrid yönetimi; başarılı ismin kariyerinde üst seviyelere çıkabilme ihtimalinin yüksek olduğunu öngörüyor. Kerem için önemli bir fırsat olarak değerlendirilen bu transfer iddiası; Galatasaray yönetiminin ikna edilmesi halinde gerçekleşmeye yakın olarak değerlendiriliyor. Geçtiğimiz sezon sarı kırmızılı ekiple olan kontratını 2026’ya kadar uzatan milli yıldız; bir önceki yıla oranla Galatasaray’a daha fazla bonservis bedeli kazandırma ihtimale sahip.

Kerem İçin 15 Milyon Euro Önerisi Gelebilir!

Geçtiğimiz sezon gelen transfer tekliflerinde bonservis bedelini düşük tutmak durumunda kalan Galatasaray yönetimi; bu sezon ise eli daha güçlü bir şekilde pazarlığa girmeye hazırlanıyor. Bir önceki yılda Kerem’in maaşının çok düşük olması, takımdan ayrılma isteğinin artmasına yol açmaktaydı. Ancak kontrat yenileme sürecinde yapılan zam; Kerem’in de kariyer odaklı tercih yapabilme lüksüne kavuşmasını sağladı. Bu sayede kariyeri için en iyi opsiyonu araştıran 24 yaşındaki yıldız; birçok teklif ihtimalini değerlendirmemiş oldu.

Atletico Madrid’in teklif yapması halinde ise; Kerem’in kabul etmeye daha yakın olacağı öngörülüyor. La Liga‘da ve büyük ekiplerde oynama isteği bilinen yıldız oyuncu, bir dönem beraber de oynadığı Arda Turan’ın izini takip etmeyi kariyeri için uygun görüyor. Atletico’nun ise Galatasaray’a Kerem için minimum 15 milyon euro vereceği öngörülüyor. Bu parayı kolayca gözden çıkarabilen İspanyol devi; Galatasaray’ın 20 milyon euro civarında bir bedelle oturacağı pazarlık masasında orta yolu bulmaya çalışacak.

Geçtiğimiz sezon takımının en skorer ismi olma unvanını yakalayan Kerem Aktürkoğlu; 52 maçta 13 gol 13 asist rakamını yakalamıştı. Bu sezon da performansını yükseltmeye devam eden milli yıldız, 15 maçta 6 gol 1 asiste imza attı. Milli Takım’ın da yıldızlarından biri olarak görülen Kerem’in; yaklaşık 13 milyon euro civarında bir bonservis değeri olduğu öngörülüyor.

Exit mobile version