Avrupa Devleri Fenerbahçe’den Ferdi’yi İstiyor!

Fenerbahçe'nin yıldız ismi Ferdi Kadıoğlu, performansıyla birçok Avrupa devinin listesine girdi.

ferdi kadioglu 1

Geçtiğimiz sezondan bu yana performansının üzerine koyarak ilerleyen Ferdi Kadıoğlu; bu çıkışıyla birlikte pek çok dev ekibin takibine takıldı. Sarı lacivertli formayla beşinci yılını geçiren ve takımın şu andaki en tecrübeli isimlerinden biri olan genç yıldız; çok yönlülüğüyle de dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Fenerbahçe’nin şampiyonluk yarışında ve UEFA Avrupa Ligi performansında kilit roller oynayan 23 yaşındaki yıldız, geçtiğimiz yıldan itibaren Milli Takım’da da boy göstermeye başladı.

2018 yılında NEC Nijmegen’den transfer edilen başarılı oyuncu, son 2 sezondur Fenerbahçe’de sağ bek ve sol bek olarak forma giyiyor. Pozisyon bilgisi ve hızlı bindirmeleriyle dikkat çeken yıldız isim; on numara ve orta saha orijinli olmasıyla da biliniyor. Genç takımlarda da Avrupa ekiplerinin takibine girdiği bilinen Ferdi Kadıoğlu; bu sezon itibarıyla birçok takımın transfer listesinde de üst sıralara tırmandı. Performans çizgisini neredeyse hiçbir maçta düşürmeyen Ferdi; Hollanda’nın dev ekibi Ajax ve Almanya’da 10 sezondur zirveyi bırakmayan Bayern Münih tarafından izleniyor.

Cumartesi günü oynanan Kayserispor maçında attığı golle şut konusunda da yetenekli olduğunu ispatlayan Ferdi; maçın genelindeki performansıyla da adeta parmak ısırttı. Jenerasyonunun en iyi bek oyuncularından biri olarak değerlendirilmeye başlayan milli oyuncu, takımının da değişilmez isimlerinden biri haline geldi. Geçen sezonun sonlarında Ferdi’yle kontrat yenileyen Fenerbahçe yönetimi ise; dev ekiplerden yüksek rakamlı bonservis bedelleri isteyecek. Her takımda hem orta saha hem de bek rotasyonuna katkı yapabilecek seviyeye çıkan Ferdi için ilk teklifin Ajax’tan gelmesi bekleniyor.

Ajax’tan Ferdi’ye 13 Milyon!

Hollanda’nın NEC Nijmegen takımında yetişen Ferdi Kadıoğlu; bu sezon düşüşe geçen Ajax’ın başlıca hedeflerinden biri haline geldi. Takımdaki bek ve yaratıcı oyuncu eksiğini kapatmayı planlayan Hollanda devi; ülkede yerli statüsünde oynayabilecek Ferdi için kesenin ağzını açmayı planlıyor. Fenerbahçe’ye Ferdi transferi için 13 milyon euro teklif etmesi beklenen Amsterdam ekibi; sarı lacivertlilerden istediği yanıtı alamayabilir. Ferdi için en az 20 milyon euro talep edeceği konuşulan Ali Koç ve ekibi; milli yıldıza gelen diğer teklifler sayesinde el yükseltebilme özgürlüğüne kavuşacak.

Sağ bek pozisyonunda arayışa geçeceği konuşulan Bayern Münih de, Ferdi’nin transferi için Fenerbahçe’nin kapısını çalabilir. Joao Cancelo’nun satın alma opsiyonunu kullanmaması beklenen Alman devi; bir diğer sağ beki Benjamin Pavard’ın ayrılma ihtimaline karşı, yeni sezon için alternatifleri inceliyor. Bu alternatifler arasında üst sıralarda yer alan Ferdi Kadıoğlu da, Bayern’in takip altına aldığı isimlerden biri. Bundesliga’ya ambargo koyan Bayern’in, Ferdi için teklif yapıp yapmayacağı ise henüz bilinmiyor. Ferdi Kadıoğlu’nu Inter ve Napoli’nin de izlediği biliniyor.

Exit mobile version