Atletico’da Felix’in Yerine Enes Geliyor!

Joao Felix'in ayrılma ihtimali nedeniyle forvet arayışına geçen Atletico Madrid, milli oyuncumuz Enes Ünal'ın peşinde!

enes 1

Ocak ayında açılacak kış transfer dönemi için çalışmalar başladı. Tüm dev ekiplerin devre arasında sürpriz eklemeler yapmasının beklendiği bu dönemde; transferin en hızlı takımlarından birinin Atletico Madrid olması gündemde. Dün açıklanan Matheus Cunha transferiyle hücumdaki ilk kan kaybını yaşayan İspanyol devi; bu nedenle kadroya yeni isimler aramaya başladı. Joao Felix’in de takımdan ayrılmak istemesi; Atletico’nun hücumdaki arayışının çok daha yoğun olmasına yol açtı.

İspanyol basınında çıkan haberlere göre; Cunha’nın transferiyle birlikte takviye ihtimallerini araştıran Atletico’nun, Marcus Thuram’ı ilk sırada gördüğü öğrenildi. Borussia Mönchengladbach’tan yıldızı parlayan ve Dünya Kupası’nda da dikkat çeken Fransız yıldız; vatandaşı Antoine Griezmann’la iyi bir ikili olabileceği düşüncesiyle takıma katılabilir. Ancak Felix’in ayrılması ihtimaliyle rotasyonun boşluğu daha da büyük bir hal alabilir. Bu nedenle de İspanyol devinin listesinde, milli takımımızın yıldız ismi Enes Ünal olduğu iddia ediliyor. Atletico yönetimi, yakın bir dönemde Getafe’nin kapısını çalabilir.

Geçtiğimiz sezonki çıkışı sonrasında dikkatleri üzerine çeken Enes Ünal; Juventus, Marsilya ve birçok La Liga ekibinin daha listesinde yer alıyor. Takımının gol yükünü bu sezon da sırtlayan milli oyuncu; İspanyol basınının da yorumlarında çokça yer almakta. Atletico Madrid’in kontratak odaklı oyun anlayışına uygun bir santrfor olarak değerlendirilen Enes; başkent ekibinin kadroda güncellemeye gitmesi halinde başvuracağı ilk isimlerden biri. Diego Simeone’nin takımda görmek istediği Türk yıldız; Getafe’nin isteyeceği bonservis bedelinin verilmesi halinde ayrılmaya sıcak bakabilir.

Felix’ten 100 Milyon Euro Gelebilir!

Portekizli yıldız Joao Felix’i 124 milyon euroya transfer eden Atletico Madrid; aldığı paranın altında bir bedelle yıldız ismi gönderebilir. 2024’te kontratı sona erecek genç yıldız; takımdan bedelsiz ayrılma ihtimalinin bulunması sebebiyle, minimum zararla dev ekiplere satılabilir. Felix’ten gelecek parayla transfer bütçesini şekillendirmesi beklenen Atletico yönetimi; Cunha’dan gelecek 50 milyon euro civarındaki bonservisi de hücum hattına yatırabilir. Thuram ve Enes’i kadroya katarak hücum hattını zenginleştirmesi beklenen Atleti; La Liga’daki üst sıra hedeflerine yeni golcüleriyle ulaşmaya çalışacak.

Getafe yönetiminin ise, Enes’in serbest kalma bedeli olan 30 milyon euroyu talep edeceği konuşuluyor. Bu bedelin altında bir rakama ikna olmamasına kesin gözüyle bakılan İspanyol ekibi; milli yıldızımızın yerini doldurmakta zorlanabilir.

2015’te Bursaspor’dan Manchester City’e geçerek Avrupa kariyerine başlayan Enes Ünal; birçok dev takımın formasını giydi ve başarılı performanslara imza attı. Villarreal’e katıldığı dönemden beri La Liga’nın gedikli santrforlarından olan Enes; geçtiğimiz sezon 9 milyon euroya transfer olduğu Getafe’de ise kariyerinin zirve sezonlarından birini geçirdi. 16 golle sezonun en önemli golcülerinden biri olan milli oyuncu; bu sezon da takımının gol yükünü çeken isimlerin başında geliyor.

Exit mobile version