Atletico Madrid’e Dusan Vlahovic İddiası!

La Liga'da bu sezon da zirveye oynamayı hedefleyen Atletico Madrid, Juventus'un santrforu Dusan Vlahovic'in peşinde.

vlahovic 1

Avrupa’da transfer gündemi hareketlenmeye başladı. Ocak ayı transfer döneminin başlamasına 40 gün kaldı. Bu sebeple de birçok dev ekip transfer çalışmalarının ilk adımlarını atmakta. Devre arasında kadrodaki eksik veya yetersiz pozisyonlara takviye yapmayı hedefleyen takımlar, bütçelerinin izin verdiği yönde hamleler yapmak istiyor. Birçok önemli takımın da bu dönemde kiralık oyuncu araştırmalarını hızlandırması bekleniyor. Ayrıca EURO 2024’te boy göstermek isteyen oyuncuların da kiralanma seçeneğine sıcak bakacağı bir dönemin yaşanması son derece olası.

Ocak ayı transfer döneminde genellikle kiralanma haberleri ağırlıkta olsa da, son yıllarda yüklü bonservislerle transferler yapıldığı da görüldü. Geçtiğimiz yıl Chelsea’nin yaptığı transfer harekatı ise, bu dönemdeki en sükseli süreçlerden biri olarak tarihe geçti. Bununla birlikte sezon sonu kontratı bitecek birçok ismin de, Ocak ayı itibarıyla önümüzdeki sezon için yeni kulübüyle anlaştığı bilgisi kamuoyuyla paylaşılabilir. Kulüplerinden ayrılmak isteyen yıldızlar da bu dönemde önemli fırsatlar yakalayabilir.

İtalyan basınında ortaya çıkan bir haber ise, Ocak ayına damgasını vuracak bir takas ihtimalini gündeme getirdi. Sezon başında birçok dev ekip tarafından istenen Dusan Vlahovic, Eylül ayı gelmeden Juventus’ta kalma kararı aldı ve yeni sezonda da istikrarlı bir performans sergilemeye başladı. Bu nedenle yeniden Avrupa’daki önemli ekipleri peşine takan Sırp golcü, Ocak ayında da Torino ekibinin transfer gündeminin ilk maddesi olabilir. Bir süredir gole daha yakın olduğu bir takıma gitmek isteyen başarılı golcü, kış aylarında Atletico Madrid’den bir teklif alabilir.

Atletico Madrid’de teknik direktör Simeone’nin santrfor arayışına başladığı ve ilk hedef olarak da Dusan Vlahovic’i belirlediği iddia ediliyor. Arjantinli çalıştırıcının performansını çok beğendiği Sırp golcü, Juventus için de oldukça kilit bir isim. Serie A’da 3 yıllık aradan sonra yeniden şampiyonluk yarışına giren Torino devi, Ocak ayında kadrosuna Sancho ve Tielemans gibi yıldızları da ekleyerek zirveye dönmeyi hedefliyor. Bu nedenle yıldız golcüsünü kış aylarında göndermeye sıcak bakmıyor. Ancak Atletico’nun Haziran ayında da 50 milyon euroluk bir teklifle kapıyı çalma ihtimali yüksek görülüyor.

İtalyan basınındaki bir diğer iddia ise, Vlahovic transferindeki takas opsiyonu oldu. Yıldız isim için Torino ekibine 50 milyon euro civarında bir bonservis bedeli önermeyi planlayan Atleti, Juve’nin bu teklife olumsuz bakması durumunda transfer pazarlığına Morata’yı da ekleyebilir. Juventus’ta oynadığı her iki dönemde de sağladığı katkıyla dikkat çeken İspanyol forvet, yüksek bir bonservis bedelinin de eklenmesiyle birlikte Kuzey İtalya ekibinin ikna olmasını sağlayabilir. Ancak Juve’nin nihai görüşü, her halükarda bu pazarlığın Haziran ayından önce yapılmaması yönünde.

Ocak 2022’de Fiorentina’dan 81 milyon euro karşılığında transfer edilen Dusan Vlahovic, geçtiğimiz sezonki performansıyla tartışma konusu olmuştu. Ancak bu sezona görece formda bir giriş yapan Sırp yıldız, 10 maçta 4 gol 1 asiste imza attı. Juve’deki 2. yılını geride bırakmaya hazırlanan Vlahovic’in, siyah beyazlı ekipler oynadığı 73 maçta 27 gol 7 asistlik skor katkısı bulunmakta.

Exit mobile version