Atalanta – Bayer Leverkusen Avrupa Ligi Finali Hangi Kanalda Saat Kaçta

UEFA Avrupa Ligi finalinde İtalyan ekibi Atalanta ve Almanya'nın son şampiyonu Bayer Leverkusen karşı karşıya gelecek.

ata b04 1

Avrupa futbolunda normal sezonun son maçlarına gelindi. Birçok ligde yarış sona erirken, birçoğunda ise son hafta maçları bu hafta sonunda oynanacak. Avrupa kupalarında da, liglerin bitmesiyle birlikte final dönemine gelindi. Son üç sezondur ilk finalin oynandığı UEFA Avrupa Ligi’nde ise, bu yılın en formda ekiplerinden ikisinin Kupa 2’yi kazanma mücadelesi izlenecek. İtalya Serie A’da yeniden çıkışa geçen Atalanta ve Bundesliga’yı namağlup şampiyon tamamlayan Bayer Leverkusen, kıyasıya bir mücadeleyle kupayı almaya çalışacak.

Atalanta ve Bayer Leverkusen’in UEFA Avrupa Ligi’nde finale kalması, bu kupa için oldukça yeni bir durum olarak gözlemlenmekte. 2000’li yıllarda İspanyol ekiplerinin damga vurduğu Avrupa Ligi, geçtiğimiz sezon dahi bu etkiyi göstermekteydi. Kupanın en çok kazananı Sevilla’nın zaferle ayrıldığı Kupa 2 mücadelesinde, kaybeden taraf ise Jose Mourinho’nun Roma’sı olmuştu. Bununla birlikte her iki takımın da liglerindeki form durumları ve ortaya koydukları oyunla dikkat çeken ekipler olması, birçok futbol tutkunu için bu maçın Şampiyonlar Ligi finalinden bile önemli görülmesini sağladı.

Atalanta İlk Kez, Leverkusen 36 Yıl Sonra Finalde!

Bu akşam oynanacak UEFA Avrupa Ligi finali, her iki takım için de önemli anlara sahne olacak. Serie A’da 5. sırayı elde ederek Şampiyonlar Ligi’ne gitmeyi garantileyen Atalanta, tarihinde ilk kez bir Avrupa kupasında finale kaldı. Tecrübeli antrenör Gian Piero Gasperini’yle birlikte Avrupa futbolunda üst seviyeleri test etmeye başlayan Bergamo ekibi, 2020 yılında da Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale çıkma başarısını göstermişti. İtalya Kupası’nı dahi en son 61 yıl önce kazanan mavi siyahlılar, bu finalde tarihinin en önemli anına imza atmaya çalışacak.

Avrupa kupalarında uzun süredir belirgin ölçüde varlık gösteremeyen Bayer Leverkusen ise, 36 yıl sonra bu kupada final gördü. Müzesindeki en değerli kupayı bir kez daha elde etmeye çalışacak Alman ekibi, bu sezon yakaladığı ivmeyle tüm futbol izleyicilerini adeta şaşkına çevirdi. Xabi Alonso’nun ilk tam sezonunda takımı çıkardığı seviye takdir edilirken, beraberinde gelen başarılar da Leverkusen’i daha da yukarı çıkardı. Bundesliga’daki ilk şampiyonluğunu namağlup kazanan kırmızı siyahlılar, sezonu namağlup tamamlamak için bu maçtan ve Almanya Kupası finalinden galibiyet çıkarmaya çalışacak. 2000 yılında Şampiyonlar Ligi’nde de final gören Leverkusen, kupanın en önemli ekibi Real Madrid’e boyun eğmişti.

Finalin Adresi Dublin!

UEFA Avrupa Ligi, bu yılla birlikte 53. kez final heyecanını yaşatacak. İrlanda’nın başkenti Dublin’de oynanacak dev mücadele, futbol takip eden herkesin adeta nefesini kesecek. 2011 yılında Porto ve Braga’nın oynadığı UEFA Avrupa Ligi finaline de ev sahipliği yapan Dublin Arena, bu sefer iki farklı futbol ekolünü karşı karşıya getirecek. Gian Piero Gasperini ve Xabi Alonso gibi iki yıldız antrenörün karşılaşacağı dev eşleşme; bu akşam saat 22:00’de başlayacak. Maçın hakemliğini ise Romanya Futbol Federasyonu’ndan Istvan Kovacs üstlenecek.

Atalanta – Bayer Leverkusen Muhtemel 11’leri;

Atalanta: Musso; Djimsiti, Hien, Scalvini; Zappacosta, Pasalic, Ederson, Ruggeri; Koopmeiners, De Ketelaere; Scamacca

Bayer Leverkusen: Kovar; Tapsoba, Tah, Hincapie; Frimpong, Xhaka, Andrich, Grimaldo; Hofmann, Wirtz; Schick

Exit mobile version