Arsenal’ın Yaz Hedefi Onana!

Bu yıl da şampiyonluk yarışında iddiasını koruyan Arsenal, Everton'ın yıldız ismi Amadou Onana'nın peşine düştü.

onana 1

Premier Lig’de şampiyonluk yarışı bu yıl da oldukça heyecanlı bir şekilde geçmekte. 2 puanlık skalada 3 takımın sıralanması, son yıllardaki rekabet seviyesi en yüksek lig tablosunu ortaya çıkardı. Manchester City’nin 3 yıllık serisini bitirmeye çalışan Arsenal ve Liverpool, zorlu bir sürecin sonunda zafere ulaşacaklarına fazlasıyla inanıyor. Klopp’un ayrılığının kesinleşmesiyle birlikte ligi kazanmaya fazlasıyla odaklanan Liverpool, geçtiğimiz hafta Carabao Cup’ı da kazanmıştı. Yaklaşık 20 yıldır şampiyon olamayan Arsenal ise, taraftarlarını yeniden şampiyonluk yarışında olmaları sayesinde mutlu edebiliyor.

Mikel Arteta yönetiminde son iki sezondur zirve adayı olabilen Arsenal, yeni sezon öncesinde kadro planlamasında kritik kararlar almaya hazırlanıyor. Bir önceki yaz kilit isimlerden Granit Xhaka’yı Bayer Leverkusen’e gönderen Kuzey Londra ekibi, bu sezon da orta alandan iki kritik oyuncuyla yollarını ayırmaya hazırlanıyor. Jorginho ve Thomas Partey’in kontratlarını uzatmaması, iki deneyimli ismin de ayrılacağı yönünde çıkan haberleri doğrular nitelikte. Bu isimlerle birlikte Elneny ile de kontrat yenilememesi beklenen Arsenal yönetimi, orta alanın rotasyonunu büyük ölçüde değiştirmiş olacak.

Rotasyon içerisinde yer alan üç tecrübeli oyuncunun takımdan ayrılmayı tercih etmesi, Arsenal’ın bu bölgede yeni hamleler yapma zorunluluğunu da beraberinde getiriyor. Ocak ayından bu yana birçok önemli isimle adı anılan Topçular, rotasyondaki ilk hamleyi kendi içerisinden yapacak. Sezonu Luton Town’da kiralık olarak geçiren ve son dönemde performansını arttıran Sambi Lokonga, yeni sezonda yine kadroda yer almaya hazırlanıyor. Ancak İngiliz basınına düşen son haberlerde, Arsenal’ın yeni hedefinin Everton’dan Amadou Onana olduğu konuşulmaya başlandı.

Geçtiğimiz haftalarda Barcelona’nın da istediği konuşulan Amadou Onana, Arsenal’ın listesine üst sıralardan girdi. Hem Arsenal’ın rotasyonda yaşaması muhtemel sıkıntılar, hem de birçok maçta orta alanda istenen sertliğin sağlanamaması; Belçikalı orta sahanın Arteta ve ekibi için elzem hale gelmesine neden oldu. Barcelona’ya yakın basından ortaya çıkan haberlerde, Onana’yı bir başka Premier Lig devi Manchester United’ın da takip ettiği ve yeni yönetimin genç yıldız için epey ısrar edeceğini belirtti. Barcelona’nın maddi problemler nedeniyle Onana transferini tamamlayamayacağını aktaran haberde, Premier Lig devlerinin 60 milyon euroluk serbest kalma maddesini kolayca karşılayacağı görüşü de belirtiliyor.

Premier Lig’in en hızlı orta sahası olduğu tespit edilen Amadou Onana, özellikle de oyunun pres yönünde gösterdiği başarıyla takdir topladı. Everton’ın puan silme cezasına rağmen küme düşme hattına girmemesini sağlayan isimlerden olan Belçikalı orta sahanın, 2024 yazında çok daha büyük teklifler almasına kesin gözüyle bakılıyor. Maddi kaynak konusunda Barcelona’dan çok daha önde olan Arsenal ve ManU, transferin favorileri olarak görülüyor. Şampiyonlar Ligi’nde boy gösterme ihtimali ise, Arsenal’ı daha önde tutabilir.

Zulte Waregem ve Hoffenheim altyapılarında eğitim alan Amadou Onana, Hamburg’da oynadığı ilk profesyonel sezonunun ardından 12 milyon euroya Lille’e transfer olmuştu. Lille’de de 1 sezonda yıldızını parlatan 22 yaşındaki orta saha, 2022 yazında 35 milyon euro karşılığında Everton’a geçti. İngiliz ekibindeki ikinci sezonunda kendisini göstermeyi başaran Onana, bu sezon 27 maçta 3 gol 1 asist kaydetti.

Exit mobile version