Arsenal’dan Mudryk Hamlesi Geliyor! 60 Milyon Euro Teklif Var!

Hücuma takviye yapmak isteyen Arsenal, Shakhtar'ın yıldızı Mudryk'i takıma katmaya çalışıyor.

mudyrik 1

Ocak ayı transfer döneminin başlamasına çok az kaldı. Son günlerde yeni yılın ilk imzalarını erkenden atan oyuncuların sayısında da önemli bir artış görüldü. Dünya Kupası’nda veya öncesinde yıldızı parlayan oyunculardan bazıları; büyük takımlarla Ocak ayından itibaren çalışmaya başlayacak. Chelsea’nin Nkunku ve Liverpool’un Gakpo hamleleri bu duruma örnek olarak gösterilirken; Arsenal’ın da hücumda kritik bir transfere imza atacağı konuşulmaya başlandı.

İngiliz basınında çıkan haberlere göre; Pazartesi günü bir araya gelen Shakhtar ve Arsenal’ın yöneticilerinin, ilk resmi teklifle birlikte süreci başlattıkları öğrenildi. Arsenal’ın ilk aşamada Mykhailo Mudryk için 60 milyon euro önerdiği ortaya çıktı. Shakhtar’ın ise ilk teklife ret yanıtı verdiği duyuldu. Teklifin oranını daha da artırmayı amaçlayan Ukrayna devinin; 80 milyon euro civarında bir bedelle pazarlık masasına oturacağı tahmin ediliyor. Her iki tarafın da 70 milyon euro seviyesinde bir bedelle transferi tamamlaması muhtemel görülüyor.

Hücum hattının en kritik rolünü üstlenen Gabriel Jesus’un sezonu kapatması; Arsenal’ın bu sezona dair en büyük kabusunun gerçekleşmesi anlamına geldi. Ancak kupadan dönüş maçında rahat bir galibiyet alan Londra devi; şampiyonluk ihtimalini başka bahara bırakmamak adına hücuma bir takviye daha yapmak istiyor. Takımın sezon sonuna dek şampiyonluk yarışında elinden geleni yapmasını isteyen Mikel Arteta ve ekibi; hücumdaki bu dev eksiği Mykhailo Mudryk’le kapatmaya çalışacak.

Hücumun Her Yerinde Var!

Takımı güçlendirmenin yollarını aradığını basın toplantısında da açıklayan Mikel Arteta; takıma katılacak oyuncuya dair hiçbir detay vermedi. Ancak Arsenal’ın geçtiğimiz günlerde oynadığı West Ham maçı; yeni yıldız adayının kim olduğunu netleştirmeye başladı. Mudryk’in sosyal medya hesaplarında Arsenal maçı izlerken video atması; Ukraynalı hücumcunun takıma katılma ihtimalinin daha yüksek sesle konuşulmasına yol açtı. Mudryk’in maç görüntüsü paylaşmasına dair soruları da yanıtlayan Arteta; İngiltere’de Noel günlerinde maç yapılıyor oluşunu, bu durumun başlıca nedeni olarak belirtti.

Geçmişte de kulüpte olmayan futbolcularla ilgili konuşmayı sevmediğini söyleyen Mikel Arteta; herhangi bir takviye yapıldığında, anlaşma sonrası konuşmayı tercih ettiğini vurguladı. Hücumdaki eksikliğin birçok maçta derinleşme ihtimali olduğunu söyleyen Arteta; tam da bu sebeple arayışlarını kısa sürede tamamlamak istediklerini ifade etti.

Futbolculuk kariyerine Shakhtar alt yapısında başlayan Mykhailo Mudryk; genç yaşta yıldızını parlatmayı başardı. Hücumun neredeyse her bölgesinde oynayabildiğini kanıtlayan Ukraynalı kanat oyuncusu; şu anda Avrupa’nın büyük kulüplerinin tamamında liste başında yer alıyor. Şampiyonlar Ligi’nde gösterdiği ivmeyle kendini kanıtlayan Mudryk; Ukrayna Ligi’nde de skorer bir oyun ortaya koyuyor. Shakhtar formasıyla toplamda 44 maça çıkan Mudryk; 12 gol 17 asist kaydetme başarısı gösterdi.

Exit mobile version