Arsenal, Declan Rice’ı Kadrosuna Katma Girişimlerine Başladı!

Mudryk transferinde hüsrana uğrayan ve Chelsea'nin teklifini geçemeyen Arsenal; Declan Rice hamlesini erkenden yapmayı planlıyor.

rice 01

Ocak ayının gelmesiyle birlikte, Avrupa kıtasında transfer heyecanı alevlendi. Premier Lig’de yapılan birbirinden flaş hamleler; özellikle de büyük takımların çok konuşulmasına neden oldu. Avrupa’nın diğer liglerine de sirayet eden bu transferler; son olarak Manchester United’ın Wout Weghorst’u transfer etmesiyle Beşiktaş’a kadar uzandı. Geçtiğimiz günlerde Mykhailo Mudryk transferinde karşı karşıya gelen Chelsea ve Arsenal ise; bir önemli transfer hamlesinde daha birbirlerine rakip olacak. Her iki takımın da istediği oyuncunun, West Ham’ın yıldız ismi Declan Rice olduğu öğrenildi.

West Ham United’ın son birkaç yılında orta sahadaki formuyla dikkatleri üzerine çeken Declan Rice; Avrupa’nın en önemli defansif orta sahalarından biri olarak gösteriliyor. Özellikle de EURO 2020 ve 2022 Dünya Kupası’nda gösterdiği performanslarla İngiltere futbolunda da önemli bir yer edinen Rice; kariyerinin geri kalan kısmını büyük takımlarda geçirmek istiyor. Londra ekibiyle birçok farklı başarıya imza atan Rice, kaptanı olduğu kulübüyle bu sezon vedalaşma planları yapıyor.

Gençliğinde Chelsea alt yapısında da görev alan Declan Rice’ın; bu sebeple yeni takım arayışında Chelsea’yi bir adım önde tuttuğu iddia ediliyor. Ancak İngiliz orta sahanın transfer sürecinde Chelsea’nin kendisindeki yerine dikkat etme ihtimalinin epey düşük olduğu da teoriler arasında. Yakın dönemde İngiliz basınından gelen bir iddia ise; transfer sürecinin Chelsea lehinde olumsuz bir konuma geleceğini belirtti. Mudryk transferinde Arsenal’ın önüne geçen ve Shakhtar’ın şartlarının tamamına yakınını kabul eden Chelsea; Arsenal’ın Rice transferinde benzer bir hamle yapmasıyla karşı karşıya kalabilir.

İngiliz Basını: Şampiyonlar Ligi Farkı, Bu Sefer Arsenal’ın Lehine!

Declan Rice transferi için iki Londra ekibinin de West Ham ve oyuncuyla temaslarını başlattığı biliniyor. Ancak her iki ekip içerisinden mutlu sona hangi takımın ulaşacağı belirsiz. Ancak İngiliz basınına göre Declan Rice’ın planında Topçular bir adım öne çıkmakta. Mikel Arteta’nın takıma bu yıl itibarıyla yakalattığı yükseliş ivmesi; yıldız oyuncunun transferinde de ibrenin Arsenal lehine kaymasını sağladı. Takımın şampiyonluk yarışında gitgide daha da öne çıkması ve Şampiyonlar Ligi‘ne katılımın neredeyse garanti olması; başarılı oyuncunun da Arsenal fikrine ısınmasına yol açtı.

Chelsea’nin de yeni sahipleriyle birlikte planlama ve başarı skalasında yaşadıkları problem; üst seviyelere çıkmak isteyen İngiliz orta sahanın planlarını değiştirme yoluna gitmesini tetikledi. Takımın orta sıralara kadar düşmesi; Chelsea alt yapısından çıkmasına rağmen, Rice’ın da Arsenal fikrine adapte olmasına önayak oldu. Arsenal fikrinin çok daha ağır bastığı bu hamlede; Arteta’nın yıllardır istediği orta saha takviyesi de tamamlanmış olacak.

West Ham’la olan kontratı 2024’te sona erecek olan İngiliz yıldız; 2013’ten bu yana West Ham’ın tüm alt yaş takımlarında forma giymişti. 2017’de A Takım’a çıkan Rice; İngiltere formasını ise 39 kez terletti ve 2 gol kaydetti.

Exit mobile version