Arkas Spor, Efeler Ligi’nden çekilme kararı aldı!

2003 yılından beri Efeler Ligi'nde mücadele eden Türk voleybolunun efsane kulübü Arkas Spor, 2025-26 sezonu itibariyle Efeler Ligi'ne katılmama kararı aldı.

arkas spor efeler ligi nden cekilme karari aldi habermeydan

2003 yılından beri Efeler Ligi’nde mücadele eden Türk voleybolunun efsane kulübü Arkas Spor, 2025-26 sezonu itibariyle Efeler Ligi’ne katılmama kararı aldı.

Müzesinde 4 Efeler Ligi, 3 Kupa Voley, 1 Challenge Cup şampiyonluğu da bulunan, Arkas Spor’da yönetim, kulübün gelecek sezondan itibaren yoluna 1’inci Lig’de devam ederek, yetiştirici kimliğine döneceğini açıkladı.

Arkas Spor’un resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada:

“Arkas Spor Kulübü olarak her zaman Türk voleybolunun gelişimine katkıda bulunmayı ve genç yeteneklerin gelişmesine destek olmayı en büyük misyonlarımızdan biri olarak gördük. Bugün sizlerle kulübümüzün geleceğine dair önemli kararı paylaşmak istiyoruz. 2025-2026 sezonu itibarıyla Arkas Spor Kulübü, Efeler Ligi’ndeki mücadelesine ara verip, 1. Lig’de yoluna devam etme kararı almıştır. Bu karar tamamen, ‘Altyapıya ve genç yeteneklere odaklanma’ hedefimiz doğrultusunda alınmış olup, kulübümüzün spor okullarını genişletme ve geliştirme amacıyla daha fazla kaynağı bu alana aktarma isteğiyle şekillenmiştir.

Amacımız sadece saha başarısı elde etmek değil, aynı zamanda Türk sporuna uzun vadeli değer katacak yeni nesiller yetiştirmek ve spor kültürünü daha geniş bir tabana yaymaktır. Spor okullarına yapacağımız yatırımlarla daha fazla genci bu güzel branşla tanıştırmayı ve onların gelişimini desteklemeyi hedefliyoruz. Bu süreçte bizlere inanan ve destek veren tüm paydaşlarımıza, sporcularımıza ve teknik ekibimize teşekkür ediyoruz. Yolculuğumuz yeni bir aşamaya geçiyor ve bu süreçte yine birlikte başarılama imza atacağımıza inanıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Exit mobile version