Arjantin’in Dünya Kupası Buenos Aires’te Kutlandı!

2022 Dünya Kupası'nı kazanan Arjantin Milli Takımı, başkent Buenos Aires'te yüz binlerce kişiyle birlikte meydanlarda şampiyonluğu kutladı.

arjantin 1

2022 FIFA Dünya Kupası, Arjantin’in Fransa’yı penaltılar sonucunda mağlup etmesiyle birlikte tamamlandı. 36 yıllık hasretini sona erdiren Arjantin’de; “bayram havası” olarak bilinen tabir gerçeğe dönüştürüldü. Arjantin Milli Takımı’nın ülkeye geleceği ve Buenos Aires meydanlarında tur atacağı gün, resmi tatil ve bayram ilan edildi. Dün itibarıyla ülkeye ayak basan Arjantinli futbolcular; binlerce Arjantinli tarafından karşılandı ve başkent Buenos Aires’te tüm şehirle birlikte kutlama yaptılar.

Ülkenin tarihi meydanı Plaza de la Republica Meydanı’nı başlıca toplanma alanı olarak belirleyen taraftarlar; takım otobüsünün bu meydana geliş süreci ve sonrası için hazırlıklar yaptı. Yollarda yüz binlerce taraftarı selamlayan Arjantinli futbolcular; ülke tarihinin 3. Dünya Kupası’nı da taraftarlara göstermiş oldu. Bu süreçte tüm sokaklar ve meydanların Arjantin’in bayrak renkleri mavi beyaza büründüğü; şehirdeki neredeyse tüm insanların Arjantin formasıyla veya bayraklarla meydanlarda bulunduğu tespit edildi.

Ancak başkent Buenos Aires’teki kutlamalara olan katılım, Arjantin Milli Takımı’nın Plaza de la Republica’ya çıkmasına engel oldu. Buenos Aires çevresinden stada gelirken otobüs üzerinde tur atan ve kupayı sergileyen futbolcular; bu süreçte taraftarın coşkusuna şahit oldu. Ancak katılımdaki insan yoğunluğunun çok fazla oluşu, otobüsle meydana girme ihtimalini ortadan kaldırdı. Bu sebeple de Arjantinli futbolcuların helikoptere bindirilerek taraftarı meydanda selamladığı anlara şahit olundu.

Başkentin tamamına yakınını helikopter yardımıyla turlayan Arjantinli futbolcular; taraftarın büyük coşkusuna havadan eşlik ettiler. Helikopterle katılım planına mecbur kalındığını açıklayan Devlet Başkanlığı Sözcüsü Gabriela Cerruti; Buenos Aires’teki büyük sevinç patlaması nedeniyle helikopter kullanmak zorunda olduklarını belirtti. Ayrıca taraftarların fiziksel temas isteğinin çok fazla olmasının da, helikopterle selamlama fikrini ortaya çıkardığı öngörülüyor.

Taraftarlar Arjantin Takım Otobüsüne Atladı!

Şehrin dış kesimlerinde yapılan otobüs turunda ise, birkaç taraftarın takım otobüsüne atladığı görüldü. Otobüsün geçtiği rotada yer alan bir üst geçit üzerinden atlayan iki taraftardan biri, otobüsün içine girmeyi başardı. Diğer taraftar ise, otobüse çarparak yere düştü. Yere düşen taraftara sağlık ekipleri müdahale ederken, otobüse giren taraftar ise kısa bir süre içerisinde tahliye edildi. Sosyal medyada da çokça yayılan bu görüntü, Arjantin taraftarının coşkulu sevincini kanıtlar nitelikteydi.

Takımda yer alan birçok oyuncunun da, otobüsteki sevinçlerde eğlenceli anlar yaşadığı görüldü. Kaptan Lionel Messi ve arkadaşları; Dünya Kupası eşliğinde birlikte eğlendikleri anları taraftarla da paylaşmış oldu. Katar’da oynadıkları 7 zorlu maçın ardından kupayı müzesine götüren Arjantin Milli Takımı; 1978 ve 1986’nın ardından 3. kez Dünya Kupası kazanma sevincine erişti.

Exit mobile version