Arjantin-Fransa 2022 FIFA Dünya Kupası Final Maçı Ne Zaman? Saat Kaçta? Hangi Kanalda?

2022 FIFA Dünya Kupası finalinde Messi'li Arjantin ile Mbappe'li Fransa karşı karşıya gelecek. Her iki ülkenin de Dünya kupalarında ikişer şampiyonlukları var.

Arjantin Fransa1 Habermeydan e1671305477558

2022 FIFA Dünya Kupası finali Katar’ın Lusail Stadı’nda Arjantin ile Fransa arasında oynanacak. 2022 FIFA Dünya Kupası finalini Polonyalı hakem Szymon Marciniak yönetecek. Arjantin – Fransa 2022 FIFA Dünya Kupası final maçı 18 Aralık Pazar günü saat 18.00’de TRT 1’den naklen yayınlanacak.

Arjantin, 2022 FIFA Dünya Kupası yarı finalinde Hırvatistan’ı 3-0’lık skorla mağlup ederek finale adını yazdırdı. Fransa ise, yarı finalde Fas’ı 2-0 mağlup ederek adını finale yazdırdı.

Hem Arjantin, hemde Fransa Dünya kupasını daha önce ikişer kez kazandılar. Formalarında iki yıldızları var. Finali kazanan, yıldız sayısını 3’e çıkartacak.

Arjantin’de Messi, pazar günü kariyerindeki son Dünya Kupası maçına çıkacağını resmen açıkladı. Hırvatistan maçında takımının bir golünü kaydeden Messi, Gabriel Batistuta’yı geride bırakarak 11 golle Arjantin Milli Takım tarihinin Dünya Kupası’ndaki en golcü oyuncusu oldu. 35 yaşındaki süperstar, Arjantin’i şampiyon yapmak istiyor ve ülkesiyle Copa America’dan (2021) sonra ikinci zaferini yaşamanın hayalini kuruyor.

Son şampiyon Fransa, hem unvanını korumak hem de İtalya ve Brezilya gibi üst üste ikinci kez Dünya Kupası’nı havaya kaldıran tarihteki 3. ülke olmayı hedefliyor.

 

 

 

Exit mobile version