Antalya 672. Elmalı Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı olan Enes Doğan kimdir!

Enes Doğan, 672. Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri finalinde Orhan Okulu’yu yenerek başpehlivan oldu ve CW Enerji Ligi’ni şampiyon tamamladı.

antalya 672 elmali yagli guresleri nin baspehlivani enes dogan kimdir habermeydan

Enes Doğan, 672. Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri finalinde Orhan Okulu’yu yenerek başpehlivan oldu ve CW Enerji Ligi’ni şampiyon tamamladı.

Antalya’nın Elmalı ilçesinde düzenlenen 672. Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri ve CW Enerji Ligi’nin altıncı etabı ve finali olan turnuvada, Enes Doğan, finalde Orhan Okulu’yu mağlup ederek başpehlivanlık unvanını kazandı. Aynı zamanda CW Enerji Ligi’nin de şampiyonu olan Doğan, tarihi bir başarıya imza attı.

Turnuvanın çeyrek finaline İsmail Koç, Ali İhsan Batmaz, Orhan Okulu, Enes Doğan, İsmail Balaban, Erkan Taş, Feyzullah Aktürk ve Hamza Özkaradeniz yükseldi. Yarı finale ise Orhan Okulu, Enes Doğan, Ali İhsan Batmaz ve Feyzullah Aktürk rakiplerini yenerek yükseldi.

Yarı finalde Orhan Okulu, Feyzullah Aktürk eşleşmesinde Feyzullah Aktürk sakatlığı nedeniyle güreşemeyince Orhan Okulu direk finale yükseldi. Diğer yarı finalde ise Enes Doğan, Ali İhsan Batmaz’ı mağlup ederek finale yükseldi.

Finalde ise Enes Doğan, Orhan Okulu’yu yenerek başpehlivanlık unvanını kazandı.

Antalya 672. Elmalı Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı olan Enes Doğan kimdir!

16 Ocak 2000 tarihinde Antalya’da doğdu.13 yaşında güreşe başladı. Alt yapıya, altın dokunuşları ile bilinen Hasan GÜNDOĞDU ve Mustafa Kemal KARABOĞA eşliğinde Antalya ASAT Spor Kulübünde çalışmalarına devam ediyor.

1.80 cm boyunda ve 86 kilogram ağırlığında olan Enes lise mezunu ve üniversiteye hazırlık aşamasında. Hasan CENGİZ Başpehlivan’ı kendisine örnek alıyor.

Son iki yılda 7 büyük organizasyonda derece yaparak alt boylarda en dikkat çeken isimlerin başında geliyor.

İşte Enes DOĞAN’ın son bir buçuk yılda elde ettiği önemli dereceler ;

Deste boylardan, başpehlivanlığa kadar tüm boylarda dereceleri olan Enes Doğan, 664.Elmalı Ayak ikincisi, 665.Elmalı Deste Küçük birincisi, 666.Elmalı Deste Büyük ikincisi, 2016 ve 2017 Kurtdere Güreşleri birincisi, 2018 Kurtdere Güreşleri ikincisi, 657.Kırkpınar Deste Orta birincisi oldu. İki yılın sonunda Ayak boyundan Küçük Orta Küçük boyuna yükseldi. 2019’da Kumluca’da Küçük Orta Küçük boyda, Elmalı’da Küçük Orta Büyük boyda 1. olarak Büyük Orta boya yükseldi. 2021 yılında Kumluca’da Büyük Orta boyda birinci olarak başaltına yükseldi.

2023 yılında 662. Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde başaltı boyunda birinci olarak başpehlivanlığa yükseldi.
Enes 2023 yılından itibaren Muratpaşa Belediyespor güreş takımında mücadele etmektedir.

Exit mobile version