Alphonso Davies Real Madrid’e Gitmek İstiyor!

Bayern Münih'in yıldız sol beki Alphonso Davies, sözleşmesini uzatmamayı ve Real Madrid'e gitmeyi düşünüyor.

davies 1

Avrupa’da transfer gündemi, yaz ve kış dönemleri haricinde de oldukça hareketli. Bu yaz yaşanan Suudi Arabistan dalgasıyla birlikte, birçok dev ekipte önemli değişiklikler yaşandı. Liverpool ve Chelsea gibi Premier Lig ekipleri, kadrolarından göndermek istedikleri birçok tecrübeli oyuncudan önemli bonservis bedelleri kazandı. Real Madrid’in süperstarı Karim Benzema ise, kontratını yenilemedi ve Arabistan yolunu tutanlardan oldu. Bu gelişmelerin haricinde ise, dev ekiplerde birbirinden iddialı transferler gerçekleşmişti.

Son yıllarda transfer dönemlerinde birçok kez rakip olan veya birbirlerine oyuncu veren Real Madrid ve Bayern Münih, bu sezonun sonunda da önemli bir hamlenin tarafları olabilir. İspanya basınında çıkan haberlere göre, Real Madrid’in sol bek transferindeki ilk hedefi Alphonso Davies oldu. Fran Garcia ve Ferland Mendy ile beklediği istikrarı yakalayamayan İspanyol devi, geçtiğimiz yıldan beri Eduardo Camavinga’yı da bu bölgede deniyor. Beklerde kesin çözüm aramaya koyulan Real Madrid yönetimi, piyasanın en iyilerinden biri olan Davies ile anlaşmaya yakın görülüyor.

Bayern Münih’le olan sözleşmesi 2025’te sona erecek Kanadalı sol bekin, takımına kontrat yenileme planı olmadığını ve Real Madrid’e gitme planından bahsettiği iddia ediliyor. İspanyol basını tarafından aktarılan haberlerde, Davies’in bu yıl sonunda makul bir fiyata satılmayı veya 2025’te bedelsiz olarak Real’e gitme kararı aldığı belirtiliyor. 2020’li yıllarda gençleşme projesini başarıyla yürüttüğü görülen Real Madrid ise, Davies hamlesiyle gençlik ve kaliteyi aynı anda elde etmeyi bir kez daha başarabilir.

Bu sezon Jude Bellingham ve Arda Güler hamleleriyle taraftarlarını heyecanlandırmayı başaran Real Madrid, son yıllarda takıma kattığı tüm gençlerden faydalanmayı başardı. Bir sonraki yaz Brezilyalı golcü Endrick’i de renklerine bağlayacağı açıklanan İspanyol devi, gençleşme hamlesinin yapılmadığı tek bölge olan beklere de müdahale etmek istiyor. Davies’in Real’e katılmaya sıcak bakması ise, genç “Los Galaktikos” projesinin büyük adımlarından biri olarak yorumlanıyor.

Sol bek pozisyonuna Davies’in katılmasıyla birlikte, Camavinga’nın da orijinal mevkii olan orta alana dönmesi bekleniyor. Kroos ve Modric’le de bu sezon itibarıyla yolların ayrılacağı öngörülürken, Bellingham ile birlikte Arda Güler’in de orta alan rotasyonunda önemli bir yer kaplaması hedefleniyor. Takımdaki tecrübeli oyuncuların büyük bir kısmıyla yol ayrımına gelen Real; yalnızca merkezdeki Rüdiger ve Alaba’nın kontratlarını devam ettirmeyi planlıyor. 2 sezon önce Bayern’den Alaba’yı ve 2014’te Kroos’u da bedelsiz veya düşük bonservis bedeliyle renklerine bağlayan Real Madrid; Davies planının başarıya ulaşması durumunda bir kez daha Alman devinin kilit isimlerinden birini İspanya’ya getirmiş olacak.

Ocak 2019’da Vancouver Whitecaps’ten 14 milyon euro karşılığında transfer edilen Alphonso Davies; kulübe katıldığında hızlı bir kanat oyuncusu olarak hücum rotasyonuna dahil edilmişti. 2019 sonlarında Hansi Flick’in teknik direktörlüğü devralmasıyla birlikte, Davies’in yeni pozisyonu sol bek olarak güncellendi ve ilk 11’in değişilmezleri arasına girdi. Bayern’deki 5. yılına adım atmaya hazırlanan 23 yaşındaki oyuncu, 171 maçta 8 gol 28 asiste imza attı.

Exit mobile version