Alperen Şengün NBA Tarihine Geçti

NBA'de Houston Rockets forması giyen Alperen Şengün, Sacramento Kings karşısındaki müthiş performansıyla NBA tarihinin triple double yapan en genç pivotu oldu.

alperen sengun nba tarihe gecti habermeydan

NBA’da normal sezona 8 maçla devam etti. Karşılaşmaya ev sahipliği yapan Sacramento Kings, Houston Rockets’i 135-115 yendi. Mağlubiyet serisi 8 maça çıkan Rockets’in kötü gidişatı devam ederken, milli yıldızımız Alperen Şengün NBA tarihine geçti.

Sacramento Kings’te, Domantas Sabonis 25 sayı, 14 ribaunt, 9 asist, De’Aaron Fox 24 sayı, 9 asist ve Trey Lyles 20 sayı, 7 ribauntla oynadı. Houston Rockets’te ise, Jalen Green 26 sayı, 5 ribaunt üretirken Kenyon Martin, 21 sayı, 5 ribauntla mücadele etti.

Milli pivotumuz Alperen Şengün, karşılaşmada 10 sayı, 10 ribaund ve 10 asist ile oynadı ve NBA kariyerinin ilk triple – double’ını yaptı. Genç oyuncu Houston formasıyla tripple-double yapan en genç oyuncu olmayı başardı. Ayrıca Alperen, NBA’de triple-double yapan en genç pivot oldu.

Başarılı Performansıyla ilgili açıklama yapan genç oyuncu, “Triple-double yapmak kesinlikle hedeflerimden biriydi. Bunu sürekli düşünüyordum ve sonunda başardım” dedi.

Rockets, 41. maçında 31. yenilgisini aldı. King ise 40. maçında 22. galibiyetini elde etti.

 

Exit mobile version