Alanyaspor’a Stefan Kuntz Önerisi!

Teknik direktörü Ömer Erdoğan'la yollarını ayıran Alanyaspor'a, Milli Takım'ın eski çalıştırıcısı Stefan Kuntz önerildi.

kuntz 1

Süper Lig’de teknik direktör dökümü kaldığı yerden devam ediyor. Sezon başından bu yana aldıkları sonuçlardan memnun olmayan takımlar, ilk 10 hafta sonunda yoğun bir teknik direktör sirkülasyonu yaşanmasına yol açtılar. 20 takımlı Süper Lig’de, toplamda 11 takım sezona başladığı antrenörüyle yollarını ayırdı. Bu takımlar arasına katılan son ekip ise, Ömer Erdoğan’ın görevine son veren Alanyaspor oldu. Ömer Erdoğan’la yaptıkları uzun vadeli planlarda mutabık kalamayan ve son haftalardaki sonuçlardan memnun olmayan Akdeniz ekibi, yeni teknik direktör arayışlarına hız verdi.

Geçtiğimiz Pazar günü Ömer Erdoğan’la yollarını duyuran Alanyaspor, ülke içerisinden ve yurt dışından takımı çalıştırabilecek birçok isimle temasa geçti. Geçtiğimiz sezonlarda Erol Bulut, Francesco Farioli ve Çağdaş Atan gibi isimlerle istikrar yakalamayı başaran turuncu yeşilli ekip, geçtiğimiz sezondan bu yana aradığı istikrarlı tabloyu bulmakta zorlanıyor. Ömer Erdoğan sonrasında da önceki dönemleri yaşatabilecek bir antrenör arayan Alanya, kısa bir süre önce gündemine gelen sürpriz bir antrenör ile anlaşma zemini bulabilir.

Ekim ayının ilk günlerinde A Milli Takım’daki görevinden alınan Stefan Kuntz, Alanyaspor için iddia edilen isimler arasında üst sıralara çıkmaya başladı. Kuntz’un menajeri tarafından Alanyaspor’a önerildiği bilinirken, Alanya yönetiminin bu konudaki yanıtının ne olacağı ise merakla bekleniyor. Alanya’da Başkan Hasan Çavuşoğlu ve ekibinin ilk tercihinin yerli bir antrenör olduğu bilinse de, Farioli gibi bir oyun planı sunabilecek isimlerin de takıma katılma ihtimali yüksek görülüyor.

Stefan Kuntz’un A Milli Takım Süreci Nasıl Gelişti?

A Milli Takım’da beklentilerin gerisinde bir performans sergileyen Alman çalıştırıcı, takımın oyun sistemini oturtamaması ve Avrupa’da forma giyen oyuncuları fazla öne çıkarması gibi iddialarla eleştirilmekteydi. Bu eleştiriler sonrasında gelen kötü sonuçlar, Kuntz’un Türkiye macerasının sona ermesine yol açmıştı. Basın ve takımda yer alan birçok futbolcu tarafından da eleştirilere maruz kalan Kuntz, bu ayın ilk günlerinde görevini Vincenzo Montella’ya devretmişti. Montella’nın da iki maçta 6 puan alarak EURO 2024 biletini alması, Kuntz’un takımdaki performansını çok daha fazla tartışılır hale getirdi.

Dünya Kupası Elemeleri’nde Portekiz’e elenmesiyle ilk dönemlerini başarısız geçiren Stefan Kuntz, EURO 2024 Elemeleri’nde ise Ermenistan’a yaptığı puan kaybı sebebiyle çokça eleştirildi. Sonrasında alınan Japonya mağlubiyeti ise, Kuntz’la yolların ayrılmasına yol açmıştı. Almanya U21’den ayrılarak Türkiye Milli Takımı’nı çalıştırmaya başlayan Kuntz, yaklaşık 20 yıldır kulüp takımlarında görev almaması nedeniyle de eleştirilerin odağındaydı.

Futbolculuğunda 1995-1996 sezonunu Beşiktaş’ta geçiren ve gösterdiği performansla Almanya’nın EURO 96 kadrosuna dahil edilen Stefan Kuntz; 25 yıllık aranın ardından yeniden Türkiye’ye dönmüştü.

Exit mobile version