Adana Demirspor Bakayoko’nun Peşinde!

Ön libero pozisyonuna yıldız bir isim eklemek isteyen Adana Demirspor; Milan'da forma giyen Bakayoko'yla ilgileniyor.

bakayoko 1

Sezona formda bir başlangıç yapan Adana Demirspor; ligde üst sıralarda kalabilmek adına kaliteli transferler yapmayı amaçlıyor. Balotelli’nin boşluğunu sezon başında Artem Dzyuba’yla doldurmaya çalışan Akdeniz ekibi; sonraki süreçte ise santrforsuz bir oyun planladı ve bu sayede başarı elde etti. Sezonun devamı için ilk hedefini santrfor olarak konumlayan Adana Demir; bir yandan da diğer bölgelerdeki eksiklerini kapatmaya çalışıyor. Orta sahadaki rotasyon problemini birçok maçta yaşayan mavi lacivertliler; bu bölgeye de yıldız takviyesi yapmak istiyor.

Merkezde defansif kabiliyetleri yüksek ve uluslar arası tecrübesi bulunan bir orta saha arayan Adana Demirspor; Milan’da forma giyen Tieomue Bakayoko’yu kiralama planları yapmaya başladı. Son iki sezondur Milan’da kiralık oynayan Fransız orta saha; Vincenzo Montella’nın transfer listesinde en üst sıralarda yer alıyor. Tecrübeli orta saha için temaslarını başlatan Adana ekibi; Milan’da forma şansı bulmakta zorlanan Bakayoko’yu kiralık olarak kadrosuna katmaya yakın görülüyor.

Chelsea’de olan bonservisinin Milan’a geçme ihtimali düşük görülen yıldız isim; satın alma opsiyonunun şartlarını karşılayamadı. Takımın orta saha rotasyonunda uzun süredir kendisine yer bulamayan Bakayoko; Chelsea’de de birkaç sezon üst üste kiralanma maceraları yaşadı. Her iki takımda da istenmeyen yıldız oyuncuyu kadroya katmak adına agresif bir çalışma yürütmesi beklenen Adana Demirspor; Ocak ayı itibarıyla Bakayoko’yu 6 aylığına veya 1.5 yıllığına kiralayabilir. Yönetimin ve teknik direktör Vincenzo Montella’nın bu konuda aktif olarak çalışacağı konuşuluyor.

Bakayoko İmkansız Değil!

İtalyan basınına da yansıyan bu iddia, Adana Demir taraftarlarını heyecanlandırdı. Pioli’nin Milan kadrosunda düşünmemeye başladığı Bakayoko’nun; yakın dönemde Milan’la olan kontratının feshedilmesi ve başka bir takıma geçmesi epey olası bir senaryo olarak görülüyor. Milan’ın bu anlaşmaya ikna olması halinde, Chelsea yönetimiyle de oyuncunun maaş ödemesindeki yüzdelerin konuşulması planlanıyor. Chelsea’nin de bu konuda Adana Demir yönetimine yardımcı olmaya yakın olduğu öngörülüyor.

Chelsea teknik direktörü Graham Potter tarafından da plan dışında tutulan 28 yaşındaki ön libero, kariyerini farklı bir ekipte devam ettirmenin arayışında. Ancak Bakayoko için hem Milan hem de Chelsea’yle temasa geçen yalnızca bir kulüp olduğu duyuldu. Adana Demir’in bu transferde şu an için rakipsiz olması; Ocak ayında kullanılabilecek en büyük avantaj olarak yorumlanıyor.

Bakayoko’nun Kariyeri

Futbolculuk kariyerine Rennes’de başlayan Bakayoko; 2014 yazında yıldızının tam anlamıyla parlayacağı Monaco’ya transfer oldu. 2016-2017 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde yarı final gören Monaco’nun yıldızlarından olan Bakayoko; buradaki performansı sonrasında 40 milyon euro karşılığında Chelsea’ye geçti. Chelsea kariyerinde beklentilerin uzağında kalan tecrübeli oyuncu; Milan, Monaco, Napoli ve yeniden Milan’a kiralandı. Napoli dönemi haricinde beklentileri karşılayamayan yıldız isim; bir süredir Fransa Milli Takımı’ndan da davet almıyor.

Exit mobile version