Abdülkadir Ömür’e Getafe İlgisi!

Trabzonspor'un yıldız ismi Abdülkadir Ömür, Avrupa'da birçok ekip tarafından izleniyor.

abdulkadir omur 1

Transfer sezonuna hızlı başlayan takımlardan Trabzonspor, ilk hamlesini Kourbelis transferiyle yapmıştı. Orta sahasını defansif yönden güçlendirerek yaz aylarına adım atan bordo mavili ekip; bir yandan da takımdan ayrılması gündemde olan isimlerin yerlerine oyuncu aramakta. Teknik direktörlüğe Nenad Bjelica’yı getirerek yeni sezona hazırlanmaya başlayan Karadeniz ekibi; Avrupa’ya katılmadığı bu sezondan maksimum verim elde etmeye çalışacak. Ancak takımın kilit isimlerinden birkaçının kaybı, yeni sezonun performansını da doğrudan etkileyebilir.

Geçtiğimiz sezonlarda birçok kez yüksek meblağlı teklifler alınan Abdülkadir Ömür; o dönemde daha yüksek teklifler beklenmesi nedeniyle Avrupa’ya gönderilmemişti. Hatta Trabzonspor’un bir önceki başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun da “En büyük pişmanlığım, Abdülkadir’e gelen 20 milyon euroluk teklifi kabul etmemek.” cümlesini kurduğu biliniyor. Şampiyonluğun geldiği 2021-22 sezonundaki performansıyla istikrarsızlık sürecini geride bırakan yıldız oyuncu; kötü bir noktada bitirilen geçen sezonun da en iyilerinden biri olarak görülüyor.

Son iki sezondur gösterdiği başarılı performansla yeniden Avrupa’nın radarına takılan Abdülkadir Ömür; bu sefer gitme fikrine çok daha yakın. İspanya La Liga ekiplerinden Getafe’nin istediği başarılı orta saha, Trabzonspor’la şampiyonluk kazanma fikrinin de gerçekleşmesi nedeniyle ayrılığa sıcak bakıyor. Avrupa’ya giderek kariyerinde yeni bir sayfa açmayı arzulayan 24 yaşındaki orta saha oyuncusu; İspanya Ligi’nin de oyun tarzına ve fizik yapısına çok daha uygun olacağını düşünüyor.

Getafe, Abdülkadir İçin Enes’ten Bilgi Aldı!

Trabzonspor’un Abdülkadir transferi için 10 milyon euro civarında bir bonservis isteyeceği öngörülüyor. 2027’ye kadar sözleşmesi bulunan başarılı ismin, önceki yıllarda istenen bonservis bedellerine çok uzak kaldığı bilinmekte. Ancak yine de takıma getireceği bonservis kazancı, Trabzonspor’un yeni sezonda yapacağı hamleler için önemli bir kaynak niteliği taşıyacak. İspanya’ya giderek kariyerinin geri kalan bölümünü Avrupa’da şekillendirmeyi arzulayan Abdülkadir Ömür ise; yeniden eline geçen bu fırsatı değerlendirme fikrine oldukça yakın.

Orta sahada ve kanatlarda gösterdiği performans sebebiyle Abdülkadir’i isteyen Getafe yönetimi; takımın yıldız golcüsü Enes Ünal’dan bu transfer için bilgi aldı. Abdülkadir’le hücumda uyum yakalama ihtimali, orta alandaki performansı ve İspanya’ya uyum sağlayabilme olasılığı gibi konularda Enes’in görüşüne başvuran İspanyol ekibi; başarılı golcülerinden vatandaşına yönelik olumlu yanıtlar aldı. Bu sayede Abdülkadir transferindeki ısrarını daha da arttıran Getafe; yeni sezon planlamasına mutlaka milli yıldızımızı dahil etmeyi hedefledi.

Trabzonspor’da teknik ekip ise bu transfere olumsuz bakmakta. Kulislerdeki iddialara göre, Nenad Bjelica’nın Abdülkadir’i kadroda tutmak istediği ve yeni sezonda kendisinin eksikliğinin yaşanabileceğini söyledi. Transfer planlamasına bir de merkez orta saha eklenmesinin sorun yaratabileceğini düşünen Hırvat çalıştırıcı; satışın gerçekleşmesi halinde benzer profilde oyuncuların bulunmasının şart olduğuna yönelik görüş beyan etti.

Exit mobile version