2022 Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası VakıfBank-3 Eczacıbaşı Dynavit-0

VakıfBank, 2022 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası'nda Eczacıbaşı'nı 3-0 mağlup ederek finale yükseldi ve Imoco Volley'in rakibi oldu.

Vakifbank Eczacibasi1 Habermeydan

Antalya Spor Salonu’nda oynanan maçta, A Grubu ikincisi Eczacıbaşı Dynavit ile B Grubu birincisi VakıfBank, yarı finalde karşı karşıya geldi.

Voleybol severlerin yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmayı 25-21, 25-19 ve 25-23’lük setlerle VakıfBank kazanarak finale yükseldi.

CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonu VakıfBank, 2022 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası finalinde, 18 Aralık Pazar günü saat 16.00’da İtalya ekibi Prosecco DOC Imoco Volley ile karşı karşıya gelecek. Maçtan yenilgi ile ayrılan Eczacıbaşı ise 18 Aralık Pazar günü saat 13.00’te üçüncülük maçında Brezilya takımı Gerdau Minas ile karşı karşıya gelecek.

VakıfBank şuana kadar Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası’nda 5 kez final oynadı. Bu maçların 4’ünde sahadan şampiyonlukla ayrıldı. Turnuvayı en çok kazanan takım olan VakıfBank, 2019’un şampiyonu Imoco Volley Conegliano karşısında Kulüpler Dünya Şampiyonası’ndaki 5’inci altın madalyası için sahaya çıkacak. VakıfBank ile Imoco Volley Conegliano geçen sezonda finalde rakip olurken mücadeleyi Vakıfbank kazanmıştı.

 

Exit mobile version