Sinop İtfaiyesi, 7 yaralı ve 36 cansız bedeni enkaz altından çıkardı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından bölgeye yardıma giden Sinop İtfaiyesi ekipleri, 7 yaralı ve 36 cansız bedeni enkaz altından çıkardı.

Sinop tfaiye Habermeydan

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından bölgede arama kurtarma çalışmalarına ilk katılan ekiplerden biride Sinop İtfaiyesi oldu. Sinop İtfaiyesi ekibi, bölgede bulunan Sultan Apartmanında yaptığı kurtarma çalışmalarında 7 canlı, 36 cansız bedeni enkaz altından çıkardı. Başarılı görevlerini tamamladıktan sonra Sinop’a dönen itfaiye personellerini Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan tebrik etti.

Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, “Depremin hemen ardından ekiplerimizi AFAD koordinasyonunda bölgeye sevk ettik. Çok şükür, orada kaldıkları süre diliminde 7 kişiyi enkazlardan sağ olarak kurtardılar. Görevlerini başarıyla yerine getirerek sağ salim buraya döndüler. Kendilerini tebrik ediyorum ancak ülke olarak büyük bir acı yaşıyoruz. Depremden herkesin çok önemli dersler çıkarması lazım” ifadelerini kullandı.

Sinop İtfaiyesi ekibinden Kasım Türkmen, “Depremin ikinci gününde buradan yola çıktık. Gece saatlerinde Kahramanmaraş’a ulaştık, gittiğimiz andan itibaren enkaz üzerinde çalışmalara başladık. İlk gittiğimizde bir bayan cenazesini enkazdan çıkardık, arkasında da oğluna müdahale ederken kendisini kaybettik. Sultan Apartmanında çalıştık, Büyükşehir Belediyesi’nin yanında olan apartmandı 50 yıllık bir bina. 36 kişiyi cansız olarak teslim aldık, 7 yaralıyı da canlı kurtardık. Bizler elimizden gelen her şeyi yaptık, görevimizi yerine getirdik” diye konuştu.

Sinop İtfaiyesi ekibinden Can Turan ise, “Arkadaşlarımız ilk müdahaleyi yapmışlardı, biz de AFAD ile birlikte elimizden geleni en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Kahramanmaraş şehri yok olmuş, durum kötü. Allah geride kalanlara güç kuvvet versin” dedi.

Exit mobile version