Venedik Film Festivali’nde bir Türk filmine ödül

Bu yıl 81'incisi gerçekleştirilen Uluslararası Venedik Film Festivali'nde ödüller dün akşam sahiplerini buldu. Yönetmen Murat Fıratoğlu'nun yazıp yönettiği "Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri" filmi, Orizzonti bölümünde Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü. Festivalin en prestijli ödülü olan Altın Aslan ise Pedro Almodovar'ın yönettiği "The Room Next Door" filmine verildi.

venedik film habermeydan

Venedik Film Festivali’nde bir Türk filmine ödül verildi.

Venedik Film Festivali’nde Ufuklar (Orizzonti) kategorisinde yarışan Murat Fıratoğlu’nun yazıp yönettiği “Hemme’nin Öldüğü Günlerden Biri” filmi, Jüri Özel Ödülü’nü kazandı.

Festivalin en iyi filmi olarak Altın Aslan ödülünü “The Room Next Door” alırken, en iyi yönetmene verilen Gümüş Aslan ödülü, “The Brutalist” filminin Amerikalı yönetmeni Brady Corbet’e verildi.

En iyi erkek oyuncu ödülünü (Coppa Volpi) “The Quiet Son” filmindeki performansıyla Fransız aktör Vincent Lindon kazanırken, en iyi kadın oyuncu ödülü (Coppa Volpi) “Babygirl” filmindeki rolüyle Nicole Kidman’a verildi.

En iyi senaryo ödülü ise “Ainda Estou Aqui (I’m Still Here)” filminin senaristleri Murilo Hauser ve Heitor Lorega’ya verildi.

  1. Uluslararası Venedik Film Festivali 27 Ağustos – 6 Eylül 2025 tarihlerinde düzenlenecek.

Murat Fıratoğlu Kimdir?

1983 doğumlu Murat Fıratoğlu, 2004-2008 yılları arasında Diyarbakır Sanat Merkezi Sinema Kulübü’nde sinema eğitimi aldı. Ayrıca, 2013 yılında Reha Erdem’in düzenlediği film yapım ve yönetmenlik atölyelerine katıldı. 2016 yılında Altyazı Sinema Dergisi’nin senaryo yazma eğitimine ve 2017’de Yapımlab’ın film yapım atölyesine katıldı. İstanbul’da avukat olarak çalışan Fıratoğlu’nun yönetmenliğini üstlendiği filmler arasında şunlar yer alıyor:

Exit mobile version