Ünlü müzisyen Jeff Beck hayatını kaybetti

Dünyanın en başarılı gitaristlerinden biri olan Jeff Beck, 78 yaşında yaşamını yitirdi.

Jeff Beck habermeydan

60’lı yılların müzik dünyasına yön veren ünlü gitarist Jeff Beck, geçtiğimiz günlerde 78 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü gitaristin ailesi tarafından yapılan açıklamada Jeff Beck’in aniden bakteriyel menenjite yakalandıktan sonra huzur içinde son nefesini verdiği yazılırken bu derin kayıp sürecinde mahremiyet istendiği belirtildi.

Beck, kısa bir süre önce ünlü aktör Johnny Depp ile turneye çıkmış ve birçok konser vermişti. Beck’in sözcüsü, ünlü müzisyenin son haftaları hasta geçirdiğini de belirtti.

Rock müzik dünyasının en tanınan gitaristlerinden biri olan Beck’in, ölümünün ardından dünyaca ünlü müzisyenler başsağlığı mesajları yayınladı. Rolling Stones grubunun solisti Mick Jagger da sosyal medya paylaşımında, “Jeff Beck’in ölümüyle harika bir adamı ve dünyanın en büyük gitaristlerinden birini kaybettik. Hepimiz onu çok özleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

JEFF BECK HAKKINDA

24 Haziran 1944’te Surrey, İngiltere’de doğan Beck, The Yardbirds grubu ile şöhreti kazanmış üç gitaristten biridir. Sekiz kez Grammy kazandı ve Rock and Roll Hall of Fame için de iki kez aday gösterildi. Mart 1965’te Beck, The Yardbirds’de bir diğer efsane gitarist Eric Clapton’ın yerini aldı ve böylece ünlendi. Jeff Beck grupla yalnızca ‘Over Under Sideways Down’ adlı bir albüm yapmış olmasına rağmen, ‘Heart Full of Soul’, ‘Evil Hearted You’, ‘Over Under Sideways Down’ gibi grubun en büyük şarkılarının çoğu o da grupta çalarken kaydedildi.

Beck, grubun ABD turuna katılmamasının yanı sıra aşırı mükemmeliyetçiliği ve öfkesi nedeniyle gruptan kovuldu. Ocak 1967’de Jeff Beck Group’u kurdu.

Beck, 1992’de The Yardsbirds ile ve 2009’da solo sanatçı olarak Rock and Roll Onur Listesi’ne alındı. Altı En İyi Enstrümantal Rock Performansı Grammy ödülü, bir en iyi pop enstrümantal performans ödülü ve vokallerle en iyi pop iş birliği dalında bir Grammy daha kazandı. Rolling Stone dergisi 2015’te yaptığı En İyi 100 Gitarist listesinde Beck’i 5. sırada göstermişti.

Exit mobile version