Ünlü Komedyen Russell Brand Hakkında Taciz İddiası!

Son günlerde ortaya çıkan haberlere göre, İngiliz komedyen Russell Brand'in birçok kişiye cinsel tacizde bulunduğu iddia ediliyor.

russell brand 1

Son yıllarda Hollywood’da ortaya çıkan taciz ve istismar skandalları, yeni iddiaların da eklenmesiyle birlikte gün geçtikçe çok daha büyüyor. Ünlü yapımcı Harvey Weinstein ve ünlü oyuncu Kevin Spacey hakkında ortaya çıkan bu iddiaların bir kısmı, itham edilen kişilerin ceza almasıyla sonuçlandı. Ancak Johnny Depp ve Amber Heard arasındaki dava sürecinde de olduğu gibi, bazı davalarda beklenmedik sonuçların da alındığı görüldü. Hollywood ağırlıklı ilerleyen bu durum, yakın dönemde İngiltere’de de karşılık buldu.

İngiltere’nin ünlü yayın organları BBC ve Channel 4; beraberlerindeki bir prodüksiyon şirketiyle birlikte, ünlü komedyen Russell Brand hakkındaki iddiaları soruşturmaya başladıklarını duyurdu. Yakın dönemde komedi haricindeki üretimleriyle de kamuoyunda etkili bir figür haline gelen Russell Brand, 2006-2013 yılları arasında yaşandığı iddia edilen olaylar sebebiyle yargılanma sürecine tabi tutulabilir. Bu dönem içerisinde Brand hakkında dört kadına yönelik tecavüz ve cinsel saldırı iddiaları konuşulmakta. Ünlü ismin bu iddiaları reddettiği biliniyor.

İngiltere’deki Times ve Sunday Times gazetelerinde gündeme getirilen bu iddialar, sonraki süreçte Channel 4’da yayınlanan bir programda da yoğun bir şekilde konuşuldu. Sunday Times gazetesine demeç veren bir kadının beyanlarıyla ortaya çıkan bu durum, ünlü komedyenin hakkında çok daha fazla iddianın kamuoyunda duyulmasına yol açtı. 2012’de Brand’in Los Angeles’ta kendisine tecavüz ettiğini belirten bu kişi, aynı gün tecavüz kriz merkezinde tedavi gördüğünü de açıkça beyan etti. Gazetede röportajı yapanlar ise, alınan tedaviyle alakalı belgeleri gördüklerini belirtti.

Bu iddianın ardından Russell Brand hakkındaki iddialara yenileri eklendi. Brand’in kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu söyleyen başka bir kadın, bu olayın kendisi 16 yaşındayken gerçekleştiğini dile getirdi. Ünlü komedyenin saldırı esnasında kendisine “çocuk” dediğini ve bu esnada duygu sömürüsüne maruz kaldığını da ifade etti. Beyanın sahibi kadın, Brand’in BBC’de sunuculuk yaptığı dönemde bu olayın yaşandığını söylemekte. Benzer bir iddiaya sahip olan başka bir kadın ise, ABD’de bu olayın yaşandığını ve ifşa edilmesi durumunda Brand tarafından mahkemeye verilmekle tehdit edildiğini söyledi.

Adını açıklamak istemeyen kadınlardan bir diğeri ise, Brand’in cinsel saldırıda bulunduğunu ve duygusal şiddet uyguladığını beyan etti. İngiliz komedyen hakkında iş yerinde soyunmak, cinsel taciz ve agresif davranışlar sergilemek gibi iddialar da bulunuyor. BBC’ye ABD kaynaklı aktarılan bilgilerde, Los Angeles emniyetine bu yönde hiçbir bilginin ulaşmadığı belirtildi. Russell Brand hakkında ortaya birden fazla tecavüz ve saldırı iddiasının çıkması, çalıştığı kurumların da soruşturma süreci başlatmasına neden oldu.

BBC, Channel 4 ve Endemol firmaları; Brand’in kendileriyle çalıştığı dönemde yaptığı iddia edilen suçlar hakkında iç soruşturma başlattıklarını duyurdu. İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly ise, eğlence sektöründe yaşanan bu gibi sorunların derhal incelemeye alınması gerektiğini belirtti. Avam Kamarası Medya Komitesi Başkanı Dame Caroline Dinenagede ise; kamu yayıncıları başta olmak üzere, tüm medyadan gelen inceleme talebinin değerlendirileceğini söyledi.

Exit mobile version