Ünal Karaman Kimdir? Siyasete Hangi Partiden Giriyor?

Ünlü teknik direktör Ünal Karaman, bir süredir siyasetle de adı anılan bir isim. Milletvekili olması beklenen Karaman, hangi partiden aday oluyor?

unal karaman 1

Futbolun sevilen yüzlerinden Ünal Karaman, Trabzonspor’da yaşadığı olaylı ayrılık sonrasında kariyerinde istediği noktaya gelemedi. Futbolculuğunda döneminin en başarılı orta sahalarından biri olarak anılan Karaman; Trabzonspor’daki teknik direktörlük macerasında da övgüyle anılan bir antrenör haline gelmişti. Şampiyonluk yarışında olduğu sezonda takımdan gönderilen başarılı isim; Anadolu kulüplerinde de beklediği çıkışı yakalayamadı. Dün yapılan haberlerde ise, Karaman’ın siyaset sahnesine çıkacağı konuşulmaya başlandı.

Ünal Karaman kimdir? Teknik direktörlük kariyeri nasıl ilerledi? Siyasete hangi partiden giriyor? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümlerinde okuyucuyla buluşuyor.

Ünal Karaman’ın Hayatı

29 Haziran 1966 tarihinde Konya’da dünyaya gelen Ünal Karaman, futbolculuk kariyerine genç yaşlarda adım attı. Doğduğu ve büyüdüğü şehrin takımı Konyaspor’da futbola adım atan Karaman, 3 yıl boyunca Konya’da top koşturdu. Sonrasında Gaziantepspor’a giden ve burada çıkış yakalayan Karaman; 1984’te adım attığı kulübe bir ilki yaşattı. İkinci ligdeyken milli takıma alınan ilk futbolcu olan Ünal Karaman, milli formayı giymesi sayesinde ülkece tanınan bir isim haline geldi. 1987’de Malatyaspor’un teklifini kabul eden Ünal Karaman, dönemin en iddialı takımlarından birinin en önemli isimlerinden oldu.

Malatyaspor’da üç sezon forma giyen Ünal Karaman, takımında bir kez lig üçüncülüğü yaşadı. Aynı dönemde Milli Takım formasını da sırtına geçirmeye devam eden başarılı orta saha, ülkemizin en iyi orta sahalarından biri olarak kabul görmekteydi. 1990 yılında Trabzonspor’dan gelen teklifi kabul eden Ünal Karaman; 9 yıl boyunca bordo mavili formayı terletti. Trabzonspor’da iki kez Türkiye Kupası kazanan başarılı oyuncu, bir kez de Süper Kupa kazanma başarısını gösterdi.

1996 yılında Trabzonspor’un son hafta kaçırdığı şampiyonlukta da kadroda yer alan Ünal Karaman; bordo mavililerin sembol isimlerinden biri olarak biliniyor. 9 yıl boyunca 218 kez Trabzonspor formasını giyen Karaman, ağlara 47 gol bıraktı. Kariyerinin önemli bir kısmını Trabzon’da geçirdikten sonra Ankaragücü’ne imza atan Karaman; buradaki tek sezonunun ardından futbol hayatına son verdi.

Teknik Direktörlük Kariyeri

2000 yılı itibarıyla teknik direktörlük kariyerine adım atan Ünal Karaman, ilk olarak A Milli Takım’ın başına geçen Şenol Güneş’in yardımcılarından biri oldu. Bu süreçte Dünya Kupası üçüncülüğünü gören Karaman, 2004 yılında ise Ümit Milli Takım teknik direktörü oldu. 2007’de kulüp teknik direktörlüğüne Konyaspor’da başlayan tecrübeli isim, buradaki 6 aylık tecrübesi sonrasında görevinden ayrıldı. Ankaragücü ve bir kez daha Konyaspor’da teknik direktörlük deneyimleri yaşayan Karaman, Şenol Güneş’in son Trabzonspor döneminde bir kez daha yardımcı antrenör oldu.

Şenol Güneş’in ayrılığı sonrasında kulüpte kalmayı tercih eden Ünal Karaman; kısa bir süre sportif direktör olduktan sonra kulüpten ayrıldı. Anadolu’da birçok farklı takımda tecrübe edinmesi sonrasında yeniden Trabzonspor’da soluğu alan ünlü isim, bu sefer takımın teknik direktörlüğünü üstlendi. 2018’de devraldığı görev sonrasında başarılı bir çıkış yakalayan tecrübeli antrenör, 2019-2020 sezonunda şampiyonluk yarışına dahil oldu. Ancak bu dönemde yönetimle yaşadığı tartışma, takımdan gönderilmesine yol açtı. Trabzonspor sonrasında Çaykur Rizespor ve Göztepe’de görev alan Karaman, şu anda ise farklı bir kariyere yelken açtı.

İYİ Parti’den milletvekili aday adayı olduğu açıklanan ünlü futbol adamı, memleketi Konya’da siyasete girme kararı aldı. Milliyetçi bir insan olduğu bilinen ve bu konuda pek çok insan tarafından takdir edilen Ünal Karaman; siyasi hayatına da bu yönde bir girişimle devam etmekte. Ünal Karaman’ın Konya’da üst sıralardan aday gösterilmesi bekleniyor.

Exit mobile version