Uğur Dündar Kimdir? Yeni Programı Ne Zaman Başlıyor?

Geçtiğimiz günlerde tv100'den Sözcü TV'ye geçtiğini açıklayan Uğur Dündar; haber kanallarının en popüler isimlerinden olmayı sürdürüyor.

ugur dundar 1

Ülkemiz televizyon gazeteciliği tarihinin neredeyse tamamında var olmayı başaran Uğur Dündar; TRT’nin ilk açıldığı yıllardan bu yana dikkat çekmeyi başaran bir isim. Günümüzde ağırlıklı olarak 90’larda yaptığı yayınlarla bilinen ünlü gazeteci; hala aktif olarak basında yer almasıyla da takdir edilen bir figür. Televizyon programları ve araştırmacı gazetecilik alanının ustalarından olan Dündar; geçtiğimiz yıldan bu yana da Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı unvanıyla da dikkat çeken bir isim. Yakın zamanda katıldığı televizyon yayınlarında da, yaşına rağmen performans konusunda hiçbir sıkıntısı olmadığı net bir şekilde görülmekteydi.

Uğur Dündar kimdir? Yeni programı ne zaman başlıyor? Sözcü TV’ye neden geçti? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümlerinde okuyucuyla buluşuyor.

Uğur Dündar’ın Hayatı

28 Ağustos 1943 tarihinde İstanbul Silivri’nin Akören köyünde dünyaya gelen Uğur Dündar; gençlik yıllarında da İstanbul’da yaşadı. Orta öğrenimini Karagümrük Ortaokulu’nda tamamlayan ünlü isim; liseyi ise Vefa Lisesi’nde okudu. Kemal Sunal ve Müjdat Gezen gibi ünlü oyuncularla aynı dönemde lise eğitimini alan Dündar; üniversitede ise İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Enstitüsü’nden mezun oldu. 60’lı yıllarda birçok gazete ve dergide çalışma imkanı bulan Uğur Dündar; 1970 yılında ise TRT’nin açtığı sınavla birlikte kuruma dahil oldu.

TRT içerisinde televizyon programı yapımcılığına başlayan ve aynı dönemde Resmi Gazete’nin yazar ekibinde yer alan Dündar; TRT’deki tecrübesini BBC’de aldığı kurslarla pekiştirdi ve kanal bünyesinde programlar yapmaya başladı. TRT içerisinde başladığı araştırmacı televizyon gazeteciliği programlarını 1989 yılına dek sürdüren ünlü isim; sonraki yıllarda da bu alanda çalışmayı sürdürdü. 80’li yılların ortalarında Hürriyet’in yazar ekibine de dahil olan Dündar; TRT sonrasındaki özel kanallar döneminin en popüler isimlerinden biri oldu.

TRT döneminde yakaladığı popülarite sayesinde bir sinema filminde oynama şansına da erişen Uğur Dündar; Hülya Koçyiğit ve Adile Naşit’le başrolleri paylaştığı İşte Hayat filmiyle bu deneyimi yaşadı. Özel kanallardaki kariyerine Show TV’de başlayan Dündar, 1995 yılında ise Kanal D’ye transfer oldu. 2000 yılına dek Kanal D’de program yapan Dündar; buradaki Arena programlarıyla dikkatleri üzerine çekti. Özellikle de ülkemizde yaşanan yolsuzluk, dolandırıcılık ve kanunlara uymama gibi konuların üstüne giden programlar yapan ünlü televizyoncu; bu sayede toplumun güvenini kazanan bir isim haline geldi.

2000’li yıllarda Star TV, Show TV, Kanal D ve kısa süreli atv deneyimini yaşayan Uğur Dündar; 2008 yılında ise ilk kez ana haber bülteni sunuculuğu deneyimini yaşadı. Aynı dönemde haber departmanının genel yayın yönetmenliğini de üstlenen Dündar; 2011 yılına dek her iki görevi de yürüttü. Arena programını da yine Star TV’de sunmayı sürdüren Uğur Dündar; kanalın Doğuş Grubu’na satılmasının ardından ayrılma kararı aldı. Bu dönemin ardından günümüzde de yazmaya devam ettiği Sözcü Gazetesi’ne geçti ve kariyerinin en kesintisiz dönemlerinden birini burada yaşamakta.

2013’te Artı Bir TV, 2013-2019 arasında Halk TV, 2019-2022 yıllarında Tele 1 ve bu yılın ilk aylarında TV100’de programlar yapan Uğur Dündar; bu ay itibarıyla Sözcü Gazetesi’nin televizyonu SZC TV’ye transfer oldu. Siyaset yorumlarıyla da bu kanalda görev alması beklenen Dündar; bir yandan da sunuculuk kariyerini sürdürüyor.

Geçtiğimiz yılın Nisan ayında Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu başkanlığına seçilen Uğur Dündar; bu görevi uzun yıllar boyunca kulüpte görev alan Vefa Küçük’ten devraldı. Fenerbahçe’nin teorideki en üst konumdaki ismi olma hakkını kazanan Dündar; bu sayede Fenerbahçe’ye olan sevgisini tescilledi. Uğur Dündar, geçmişte de Fenerbahçe’de asbaşkanlık görevini üstlenmişti.

Exit mobile version