Türk halk müziği sanatçısı Burhan Çaçan yaşamını yitirdi

62 yaşındaki Türk halk müziği sanatçısı Burhan Çaçan, evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayata veda etti.

burhan cacan vefat habermeydan

Ünlü sanatçı Burhan Çaçan, İstanbul’daki evinde kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdi. Sabah yürüyüş yapmak için dışarı çıkan sanatçının eve döndükten sonra rahatsızlanarak öldüğü belirtildi. Menajeri, yaptığı açıklamada Burhan Çaçan’ı kaybettiklerini dile getirirken acılarının büyük olduğunu söyledi.

Usta sanatçının yeğeni Yusuf Yetisgin ” Burhan abimiz 2 saat önce evinde kalp krizi geçirdi. Müdahale yapıldı ancak hayatını kaybetti. Çok üzgünüz… Hepimizin başı sağolsun ” dedi. Çaçan’ın bir süre önce kalp rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi gördüğü öğrenildi.

Sevenleri ve yakınları ünlü sanatçının Florya’daki evinin önünde toplandı.

Ferman Toprak vefat haberinin ardından Burhan Çaçan’ın evine gitti. Toprak ” Hepimizin yüreği yanıyor… Cenazesi yarın” diyerek cenaze töreni bilgilerini sosyal medyadan sevenlerine duyurdu.

BURHAN ÇAÇAN KİMDİR?

1978 yılında TRT Erzurum Radyosu’nun açmış olduğu amatör sesler yarışmasını kazandı. Daha sonra Ankara’ya, ardından İstanbul’a geldi. 1981 yılında ilk albümünü çıkardı. Daha sonra Ankara’ya, ardından İstanbul’a geldi.

1981 yılında ilk albümünü çıkardı. Sefa Geldin, Ben Yarime Neler Alayım, İpek Mendil, Memik Oğlan, Ayaz Geceler, Yağ Yağmur ve Vurun Dalgalar isimli albümleri ile müzik dünyasında yer edindi.

Ağlama, Her Yer Karanlık, Ayaz Geceler ve Yağ Yağmur isimli dört sinema filmi çekti. İlahiler 99 ve Mevlüt Ve İlahiler isminde iki tane de ilahi albümü yaptı. Evli olan Çaçan, iki çocuk babasıydı.

 

Exit mobile version