Serenay Sarıkaya Kimdir? Aile Dizisi Yeni Bölüm Ne Zaman?

Son günlerde Aile dizisindeki rolüyle gündeme gelen Serenay Sarıkaya; uzun bir süredir projeleriyle dikkat çeken bir isim.

serenay sarikaya 1

2023 yılında iki diziyle birden seyirci karşısına çıkan Serenay Sarıkaya, her iki projesinde de oyunculuğuyla övgü almayı başardı. Şahmaran ve Aile dizilerinde başrolü üstlenen ünlü oyuncu, geçmişte de birçok yapımda oyunculuk performansıyla takdir topladı. Gençliğe ilk adım attığı dönemden bu yana oyunculuk yapmakta olan başarılı isim; günümüzde ise jenerasyonunun en popüler aktrislerinden biri olarak biliniyor. Reyting listelerinde uzun zamandır üst sıralarda yer alan işlere imza atan Serenay Sarıkaya; dizi oyunculuğu haricindeki denemeleriyle de dikkatleri üzerine çekti.

Serenay Sarıkaya kimdir? Hangi dizi ve filmlerde oynadı? Aile dizisi yeni bölümü ne zaman? Bu gibi soruların cevapları, yazının ilerleyen bölümünde okuyucuyla buluşuyor.

Serenay Sarıkaya’nın Hayatı

1 Temmuz 1992 tarihinde Ankara’da dünyaya gelen Serenay Sarıkaya; yedi yaşındayken anne ve babasının boşanma sürecini yaşadı. Bu dönemin ardından annesiyle Antalya ve İstanbul’da yaşamaya başlayan Sarıkaya; lise eğitiminin hemen sonrasında, oyunculuk yapma isteği sebebiyle İstanbul’a taşındı. Yurt dışında üniversite okuma isteğini kariyeri sebebiyle başaramayan ünlü isim; lise döneminden bu yana güzellik yarışmalarında ve modellik alanında boy göstermekteydi.

2006 yılında Çek Cumhuriyeti’nde yapılan Avrupa Gençler Güzellik Yarışması’nda Jüri Özel Ödülü kazanan Serenay Sarıkaya; bu başarısıyla birlikte sinema ve dizi sektöründe adını duyurdu. Aynı yıl Sinan Çetin’in yapımcılığını üstlendiği Plajda filminde küçük bir rol alan Sarıkaya, bu yapımla birlikte oyunculuğa adım attı. Peri Masalı isimli fantastik dizide iyilik perisi Talya rolünü üstlenen ünlü isim; sonrasında yalnızca 10 bölüm süren Limon Ağacı dizisinin başrolü olarak ekranlarda yer aldı. Bu yapımlarda beklediği başarıyı elde edemeyen Sarıkaya, tüm Türkiye’nin kendisini tanıdığı projeye 2008 yılında başladı.

Tayfun Güneyer’in yazıp yönettiği Adanalı dizisinde Sofia karakterini canlandıran Serenay Sarıkaya; bu diziyle birlikte popüler bir oyuncu haline geldi. Dizinin devam ettiği esnada Miss Turkey yarışmasına katılan ünlü oyuncu, bu yarışmada ikinci olma başarısını gösterdi. Miss Universe yarışmasına katılma teklifini dizilerde oynaması sebebiyle reddeden Sarıkaya; Adanalı’nın ardından popülerliğini arttıracak bir diğer projeyi de 2010 yılında kabul etti. Lale Devri dizisinde Yeşim Taşkıran karakterini canlandıran Sarıkaya; 2 sezon boyunca reytinglerde üst sıralarda yer alan bu yapımla, popülerliğini daha da arttırmış oldu.

2013 yılında Behzat Ç Ankara Yanıyor filminde rol alan Sarıkaya, aynı yıl The OC’nin Türkiye uyarlaması olan Medcezir dizisinin başrolünü üstlendi. Bu dizide canlandırdığı Mira karakteriyle beğeni toplayan Sarıkaya; özellikle de Medcezir sonrasında “yıldız oyuncu” olarak anılmaya başlandı. 2015’te ekranlara veda eden Medcezir sonrasında uzun bir süre televizyon dizisi yapmayan Serenay Sarıkaya; bu alandaki kariyerine yakın dönemde yayın hayatına başlayan Aile dizisiyle geri döndü. Her Salı yayınlanan yapımda Kıvanç Tatlıtuğ ile başrolleri paylaşan ünlü isim; aradaki 8 yıllık boşlukta ise dijital platformların yapımlarında ve sinema filmlerinde oynadı.

2016’da İkimizin Yerine isimli sinema filmiyle beyaz perdede boy gösteren Sarıkaya; bu filmle gişede beklentilerin üzerinde bir rakama tanıklık etti. 2017’de puhu TV’nin orijinal yapımı fi’de rol alan Serenay Sarıkaya; bu dizideki performansıyla da hayranlarının beğenisini kazandı. 2023’te yayına giren Şahmaran ise; Sarıkaya’nın uzun yıllar sonra yer aldığı ilk fantastik yapım oldu. Yaklaşık dört sezondur sahnede olan ve izleyenleri hayran bırakan Alice Müzikali ise, ünlü oyuncunun sahnedeki ilk deneyimi oldu.

Bir dönem magazin haberlerinin en popüler isimlerinden olan Serenay Sarıkaya, son dönemde yeni bir ilişkiyle anılmamakta. Cem Yılmaz, Çağatay Ulusoy gibi birçok ünlü isimle birliktelik yaşadığı konuşulan ünlü isim; yakın dönemde bu gibi bir haberle basında yer almadı.

Exit mobile version