Semih Saygıner Kimdir? Dünya Bilardo Şampiyonluğu’nu Kaç Kez Kazandı?

Dün itibarıyla ülkemize bir kez daha Dünya Şampiyonluğu kazandıran Semih Saygıner, bilardonun ülkemizdeki bir numaralı ismi olarak biliniyor.

semih sayginer 1

Ülkemizde bilardonun spor olarak anılmasını sağlayan isimlerden Semih Saygıner; dün oynanan finalde, takım arkadaşı Tayfun Taşdemir’le birlikte bir kez daha Dünya Şampiyonu oldu. Türkiye’nin bilardo alanında saygın ülkelerden biri olmasında büyük katkıları olan ikili; geçmişte de bu başarıyı birçok kez yaşamıştı. 80’li yıllardan itibaren ülkedeki en iyi bilardo oyuncularından biri olarak anılan Semih Saygıner; genç jenerasyonlara verdiği ilham ve günümüzde de kariyerini başarıyla sürdürmesi sebebiyle de takdir gören bir isim.

Semih Saygıner kimdir? Kaç yaşında? Dünya Bilardo Şampiyonluğu’nu kaç kez kazandı? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümünde okuyucuyla buluşuyor.

Semih Saygıner’in Hayatı

12 Kasım 1964’te Sakarya’nın merkez ilçesi Adapazarı’nda dünyaya gelen Semih Saygıner; genç yaşta anne ve babasının kaybını yaşamış birisi. 14 yaşındayken bir trafik kazası sonucunda anne babasına veda etmek durumunda kalan Saygıner; aynı dönem devam ettirdiği lise eğitimini de yarıda bıraktı. 16 yaşından itibaren bilardoya merak saran Saygıner, çevresindekilerin oynadığı bilardo stillerini izleyerek ve tecrübe ederek kendisini geliştirdi. Yalnızca 1 yıl sonrasında arkadaşı Tezcan Şen’in tavsiyesiyle İstanbul’a gelen ve buradaki şampiyonaya katılan Semih Saygıner, ilk ödülünü İstanbul Şampiyonluğu ile elde etti.

Sonraki süreçte bilardo camiasında ünlenen ve Türkiye Şampiyonası’na da katılan Saygıner; finalde Bora Karatay’a kaybetti ve ikinci oldu. 1987 yılında ilk kez Türkiye Şampiyonu olan ünlü bilardocu, bu dönemden sonra İstanbul’da bilardo salonu işletmeciliği ve bilardo eğitmenliği yaptı. 1990’lı yıllarda ise uluslar arası başarılarıyla adını duyurmaya başladı. 1991’de German Open ve İstanbul Efes Pilsen Grand Prix şampiyonalarında dokuzuncu olan Saygıner; 1992 yılında Berlin’de yapılan Dünya Şampiyonası’nda ise bilardonun efsane ismi Raymond Ceulemans’ı mağlup etti ve sekizinci oldu.

1998’de İlk Dünya Şampiyonluğu!

1994 yılında Hollanda Takımlar Ligi’nde bilardo oynamaya başlayan Semih Saygıner; burada da ülkemizi bilardo alanında başarıyla temsil etti. 1998’de Antalya Kemer’de yapılan Dünya Şampiyonası’nı kazanan Saygıner, ülkemize ilk defa bu başarıyı kazandıran isim olma unvanını elde etti. 2003’te ve dün ile birlikte 2023’te Tayfun Taşdemir ile takımlarda bu başarıya erişen Saygıner; 2021 yılında da Mısır’da yapılan Dünya Kupası’nın kazananı olmuştu. Türkiye bilardo tarihinin bir numarası olarak değerlendirilen ünlü isim, toplamda 25 kez Türkiye Şampiyonluğu kazandı.

2000’li yıllarda takımlar alanında da başarılı işlere imza atan Semih Saygıner; Avrupa Kulüpler Şampiyonası’nda Portekiz’in Porto kulübüyle 2005’te bronz madalya ve 2006’da gümüş madalya kazanma şansına erişti. 2008 – 2016 yıllarında Türkiye Bilardo Federasyonu’yla yaşadığı sıkıntılar nedeniyle kariyerini dondurma kararı alan Saygıner; sonrasındaki süreçte de iki kez Dünya Şampiyonu olmasıyla birlikte hayranlarını sevince boğdu. Bilardoya ara verdiği dönemde müzik ve dizi çalışmaları bulunan Saygıner, spor haricindeki kariyeriyle de ilgi çekti.

Uluslar arası bilardo camiasının da en önemli figürlerinden olan Semih Saygıner, takipçileri tarafından Mr. Magic (Bay Sihir) olarak anılıyor.

Exit mobile version