Salih Bademci Kimdir? Terzi Dizisi Ne Zaman Yayınlandı?

Son dönemin en popüler oyuncularından Salih Bademci, Terzi dizisiyle dijital platformlara dönüş yaptı.

salih bademci 1

Son dönemlerde birbirinden başarılı işlerin hepsinde yer almayı başaran Salih Bademci; bu işlerdeki performansıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Kulüp dizisindeki Selim Songür karakteriyle izleyicilerde hayranlık uyandıran ünlü oyuncu; geçmişte de birçok önemli dizide oyunculuğunu sergilemeyi başardı. Yakın dönemde de birçok projeyle ekranlarda görülmesi beklenen Salih Bademci; ilk olarak Terzi dizisiyle Netflix izleyicisinin karşısına çıktı. Tiyatro kariyeri de aralıksız bir şekilde devam eden ünlü isim; kariyerinin en yoğun dönemlerinden birini geçirmekte.

Salih Bademci kimdir? Terzi dizisi ne zaman yayınlandı? Kulüp ikinci sezon gelecek mi? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümlerinde okuyucuyla buluşuyor.

Salih Bademci’nin Hayatı

15 Ağustos 1984 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Salih Bademci; üniversiteye başlayana dek İzmir’de yaşadı. Bornova Anadolu Lisesi’nden mezun olan ünlü isim; üniversite hayatını ise oyunculuk ile şekillendirdi. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nde öğrenim gören Bademci; mezun olmasının hemen ardından tiyatro ve dizi çalışmalarına başladı. İlk olarak Barda filmindeki rolüyle setlerle tanışan Bademci; Barda’nın yönetmeni Serdar Akar’ın yapımcısı olduğu Elveda Rumeli’de de ilk dizi deneyimini yaşadı.

Elveda Rumeli’deki rolünün hemen ardından yer aldığı Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisi; Salih Bademci’nin ilk defa Türkiye çapında popülerleşmesini sağlayan proje oldu. Bu dizideki Hakan karakteriyle 3 sezon boyunca ekranlarda yer alan Bademci; sonraki projeleriyle merakla beklenen bir isim haline geldi. Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisinden hemen sonra Fatih isimli dizide rol alan ünlü isim; dizinin erken final yapması sebebiyle bu macerada fazla süre geçiremedi.

Bu süreçte tiyatro oyunları yapmayı da sürdüren Salih Bademci; Kent Oyuncuları ve İstanbul Şehir Tiyatroları gibi köklü sahnelerde de oyunlar sergileme başarısını elde etti. 2014 yılında Zeytin Tepesi dizisiyle yeniden ekranlara dönen ünlü oyuncu; bu dizide de erken final hüsranına uğradı. Aynı yıl başlayan Ulan İstanbul dizisinde bir sezon boyunca Komiser Ceyhun karakterine hayat veren Bademci; buradaki performansıyla komedi alanında da başarılı olabileceğini ispatladı.

2015 yılında Kiralık Aşk dizisinin başrollerinden biri olan ünlü oyuncu; bu dizide de performansıyla seyircinin takdirini kazandı. 2 sezon süren ender romantik komedilerden olan Kiralık Aşk dizisi; döneminin çokça izlenen yapımlarından oldu. 2017’de İstanbullu Gelin dizisinde Fikret karakterine hayat veren başarılı oyuncu, bu diziyle de önemli bir hayran kitlesi elde etti. 2020’de Kırmızı Oda, 2021’de Yalancı dizileriyle ekranlarda görünen Salih Bademci; her iki projeyle de ekranda çok kısa zaman geçirebildi.

2021’de oynadığı iki dijital platform dizisi de beğeniyle karşılanan Salih Bademci; hem İlk ve Son, hem de Kulüp dizisindeki performanslarıyla kariyerini bir kez daha yükselişe geçirdi. Özellikle de Kulüp dizisinde hayat verdiği şarkıcı Selim Songür karakteri, izleyicilerin en çok izlemek istediği karakterler arasında yer aldı. Bu Salı itibarıyla dijital platformlara geri dönen Salih Bademci; Çağatay Ulusoy’la başrolleri paylaştığı Terzi dizisinde Dimitri karakterini canlandırıyor. Kulüp dizisinin ikinci sezonunda oynayıp oynamayacağı ise belirsizliğini koruyor.

Exit mobile version