Şahan Gökbakar’ın Marmaris’teki villasına yıkım kararı verildi

Oyuncu Şahan Gökbakar'ın 2018 yılında Marmaris Delikyol Koyu'nda satın aldığı villanın kaçak olduğu tespit edildi. Yapı kayıt belgesinin iptal edilmesinin ardından, villanın yıkımı için karar alındı. Marmaris Belediyesi'ne, bu kararın uygulanması için resmi yazı gönderildi. Gökbakar, villayı satın aldığında mülkünün etrafına "Özel Mülktür Girilmez" tabelası asmış ve sahile deniz kumu döktürerek, denize zodyak botla tonoz bırakmıştı. Bu uygulamaların ardından villanın yıkım kararı alınarak, hukuki süreç başlatıldı.

sahan gokbakar villa habermeydan

Şahan Gökbakar’ın Marmaris’teki villasına yıkım kararı verildi.

Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, 2018 yılında Marmaris’te satın alınan Şahan Gökbakar’a ait villanın kaçak olduğunu belirledi. Yeni Asır’dan Vural Efecik’in haberine göre, bölgenin imara açık bir yerleşim alanı olmadığı ve imar barışına aykırı ek binaların yapıldığı tespit edildi. Villanın bulunduğu alan, “Doğal Karakteri Korunacak Alan” olarak tanımlanan Datça-Bozburun Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları içinde yer alıyor.

Yapı kayıt belgesinin iptal edilmesinin ardından, villanın yıkımına karar verildi ve bu kararın uygulanması için Marmaris Belediyesi’ne resmi yazı gönderildi. Ancak, Gökbakar kararın uygulanmasına itiraz ederek hukuki süreç başlattı. Marmaris Belediyesi, davanın devam etmesi nedeniyle yıkım işlemlerini henüz gerçekleştirmedi.

Gökbakar, villanın önündeki sahile izinsiz iskele yaptırmış, ‘Özel Mülktür Girilmez’ tabelası asmış ve sahile deniz kumu döktürüp, denize zodyak botla tonoz bırakmıştı. Bu uygulamalar sosyal medyada geniş yankı buldu ve basında haber oldu. Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, bu gelişmelerin ardından bölgeyi incelemeye aldı. Gökbakar, sosyal medya üzerinden eleştiriler aldıktan sonra, iskele ve tabelaları kaldırmıştı, ayrıca kendisinden önceki ev sahibinin yapı kayıt belgeleri aldığını belirtti.

Exit mobile version