RTÜK’ten ‘Kızılcık Şerbeti’ dizisine büyük ceza

Ekranlarının sevilen dizisi Kızılcık Şerbeti dizisine 'kadına şiddet' gerekçesiyle RTÜK tarafından 5 hafta durdurma ve 1.5 milyon liralık idari para cezası verildi.

Kizilcik Serbeti dizisine buyuk ceza habermeydan

RTÜK’ten ‘Kızılcık Şerbeti’ dizisine büyük ceza geldi.

Cuma günleri ekrana gelen ve büyük bir izleyici kitlesine sahip olan ‘Kızılcık Şerbeti’ dizisine geçtiğimiz haftalarda yayınlanan bölümündeki kadına şiddet sahnesi nedeniyle ceza verildi. RTÜK’ün tarafından verilen karara göre diziye 5 hafta durdurma ve 1.5 milyon TL’lik para cezası verildi. Söz konusu tebliğ kararı kanala iletildi.

Üzücü karara, kanal yönetimi itiraz edip mahkemeden yürütmeyi durdurma talep edebiliyor. Eğer mahkeme yürütmeyi durdurursa dizi yayınlanmaya devam edecek. İtiraz talebi olumsuz sonuçlanırsa, 7 Nisan tarihinden itibaren 5 hafta boyunca ‘Kızılcık Şerbeti’ dizisi ekranlarda olmayacak.

OYUNCULAR TEPKİLİ

Dizide Doğa karakterini canlandıran Sıla Türkoğlu, “Toplumumuzda kadınlarımızın yaşadığı acı gerçeklerle yüzleştirdiğimiz ve susan kadın karakterler göstermediğimiz için mi?” ifadelerini kullandı.

Dizide Alev karakterini canlandıran Müjde Uzman ise paylaşımına, “Sanat; eleştirir. Ayna tutar. İyiye, güzele olan algıyı ve ilgiyi geliştirir. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar. Biz buradayız” dedi.

Yasak Elma dizisinin yıldız ismi Eda Ece, destek paylaşımı yaptı:

Başarılı oyuncu Eda Ece, “Nursema’ma dokunma, Ceren Yalazoğlu Karakoç ve tüm emek verenleri başarılarından dolayı tebrik ederiz. Başta da Zeynep Gür, bu diziyle yazarlarımız aynı biz de yaşadık geçmişte bunları. Ama müdahale edecek şiddet içerikli çok iş var zaplayalım onları görelim” ifadelerine yer verdi.

Exit mobile version