RTÜK’ten Derin Futbol’a Soruşturma!

RTÜK üyelerinden İlhan Taşçı, Beyaz TV'deki Derin Futbol'da küfür edilmesi gerekçesiyle yaptırım başvurusunda bulundu.

derin 01

Yılbaşına özel yayınlanan programlardan biri, diğer programların eğlence anlayışından çok daha değişik şeylere imza attı. Beyaz TV‘nin yılbaşı için özel program yaptırdığı Derin Futbol’da; programın daimi katılımcılarının içerisinde hiç beklenmedik bir olay yaşandı. Şarkı söyleme anlarına tanık olunan Derin Futbol içerisinde; Rasim Ozan Kütahyalı’nın açıkça küfrettiğine dair tespitler yapıldı. RTÜK Üyesi İlhan Taşçı tarafından şikayete dönüştürülen bu durum, “derhal” değerlendirme raporu düzenlenmesi talebi sonrasında incelemeye alındı.

Radyo Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) intikal eden bu durum; kurulun CHP tarafından atanan üyesi İlhan Taşçı’nın tespitiyle gündeme geldi. Sosyal medyada çokça paylaşılan küfür anlarının belge olarak sunulduğu bu olayda; Taşçı’nın talebiyle birlikte programa yaptırım uygulanma ihtimali de ortaya çıktı. Yılbaşı gecesi yayınlanan Derin Futbol hakkında değerlendirme raporu hazırlanmasını ve üst kurula sevk edilmesini talep eden Taşçı; bu durumun cezasız bırakılmaması gerektiğini vurguladı.

Taşçı’nın dilekçesinde belirtilen detaylarda, 27 Aralık’ta yayınlanan program içerisindeki “küfür” olayı da net bir biçimde tarif edildi. Gece saat 01.07 sularında kayıtlara geçen olayın; Rasim Ozan Kütahyalı’nın “Sukiyo” şarkısının Ahmet Çakar tarafından söylenmesi isteğiyle başladığı belirtildi. Ahmet Çakar’ı ikna etmek adına şarkının ismiyle tempo tutan Kütahyalı’nın; bir süre sonra “sukiyo” kelimesindeki “u” harfini “i” harfiyle değiştirdiği ve açıkça küfür olduğu bilinen bir kelimeyi defalarca zikrettiği de kayıtlara geçirildi. Taşçı’nın dilekçesinde, Kütahyalı’nın geçmişte de birçok kez küfür ve hakarete varan sözler söylediği ifade edildi.

“Boşnak Yurttaşlara Da Benzerini Yaptı!”

RTÜK’ün CHP üyesi İlhan Taşçı’nın dilekçesinde; Rasim Ozan Kütahyalı’nın geçmişte de birçok kez kurulu rahatsız edebilecek açıklamalarda bulunduğu belirtildi. Kütahyalı’nın argo kullanımı, amiyane tabirlere sıkça başvurması ve birkaç yıl önce Boşnak vatandaşları hedef alacak cinsel içerikli şaka yapması gibi olaylara da değinen Taşçı; RTÜK’ün canlı yayında yaşanmış bu olayı görmezden gelmemesi gerekliliği vurgulandı. Aynı program içerisinde yıllardır benzer davranışlar sergileyen ünlü yorumcu ve program adına yaptırımda bulunulması gerekliliğine de; İlhan Taşçı’nın dilekçesinde açıkça yer verildi.

İlhan Taşçı’nın dilekçesinde belirtilen uyarılar arasında, Rasim Ozan Kütahyalı’nın ceza almaması halinde benzer davranışları sürdürme ihtimali de yer alıyor. Beyaz TV’de yayınlanan bu programın; 6112 sayılı kanun içerisinde yer alan ‘Toplumun millî ve manevî değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz’ maddesini gözeterek cezai işleme tâbi tutulması gerektiği savunuldu. Kanun gereğince de yaptırımın şart olduğunu söyleyen Taşçı; ilk üst kurul toplantısında bu konunun gündeme alınması gerektiğinin altını çizdi. Sosyal medya hesaplarından açıklama yapan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ise; gerekli incelemelerin başlatıldığını duyurdu.

Exit mobile version