Pelin Çift Kimdir? Gündem Ötesi Programı Hangi Gün Yayınlanıyor?

TRT 1'in popüler simalarından Pelin Çift; özellikle tarihe dair yapılan programlarla biliniyor.

pelin cift 1

Uzun yıllardır TRT 1 ekranlarının sevilen simalarından olan Pelin Çift; özellikle de Pelin Çift ile Gündem Ötesi isimli programıyla tanınıyor. Yakın dönemde 3’te 3 Tarih isimli bir programı da sunmaya başlayan Çift; kariyerinin tamamında televizyon sunuculuğu yapan bir isim. Özel kanallarla başlayan yolculuğu, epey bir süredir TRT bünyesinde devam etmekte. Kanalın en başarılı isimlerinden biri olarak görülen Pelin Çift; önümüzdeki sezon da programlarıyla bu yolculuğa devam etmeye aday.

Pelin Çift kimdir? Gündem Ötesi programı hangi gün yayınlanıyor? Yeni kitap çıkaracak mı? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümlerinde okuyucuyla buluşuyor.

Pelin Çift’in Hayatı

1978 yılında İzmir’de dünyaya gelen Pelin Çift; kariyerinin ilk yıllarından itibaren televizyon sunuculuğu yapmakta. Notre Dame de Sion Fransız Lisesi’nden mezun olan Pelin Çift; üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamladı. Galatasaray Üniversitesi’nde Radyo-Televizyon Gazeteciliği Bölümü’nde de yüksek lisans eğitimi alan Çift; eğitim süreci devam ederken sunuculuk kariyerine de başlamıştı. İlk olarak 1997 yılında NTV’de hava durumu sunarak mesleğe başlayan Çift; sonrasında ise haber sunuculuğu görevine getirildi.

Dört yıl boyunca NTV’de çalışan ünlü isim; 2001 yılında yüksek lisansını tamamlaması sonrasında bir süre Skytürk TV’de çalıştı. 2004 yılında CNN Türk’e transfer olan Pelin Çift; burada da haber programlarını sunmaya devam etti. Beş yıl boyunca CNN Türk’ün popüler simalarından biri haline gelen ünlü isim; 2009 yılında buradaki macerasına son verdi. Habertürk TV kadrosunun o dönemki en popüler isimlerinden olan Pelin Çift; bu kanalda Gündem ve Öteki Gündem isimli programların sunuculuğunu yaptı.

Habertürk TV’deki kariyerinde de önemli başarılar elde eden Pelin Çift; aynı grubun haber harici yayınlarını yapan Show TV’de yarışma programı sunuculuğu da yaptı. 2013 yılında Show’da yayınlanan “Bir Milyon Kimin?” isimli programı sunan Çift; bu yarışmada beklediği başarıyı yakalayamadı. 2015 yılına dek Habertürk bünyesinde sunuculuk kariyerini sürdüren ünlü isim; Gündem Ötesi programıyla birlikte kariyerini TRT 1’de devam ettirmeye başladı.

Pelin Çift ile Gündem Ötesi programını 8 yıldır TRT 1’de yapan ünlü sunucu; bu program içerisinde birçok kez tarihle ilgili konuları inceledi ve yorumladı. Programa sık gelen isimlerden Erhan Altunay ile “Ayasofya’nın Gizli Tarihi” isimli kitabı çıkardı. 2016’da ilk kitap çalışmasını okuyucuların beğenisine sunan Çift; aynı yıl yine Gündem Ötesi’nin gediklilerinden olan Ömer Faruk Harman’la da bir çalışma yaptı. “Kudüs’ün Gizemli Tarihi” isimli kitap, ilk kitabın gördüğü ilginin bir benzerini gördü.

2019’dan bu yana 3’te 3 Tarih isimli yarışma programını da sunan Pelin Çift; TRT 1’in en popüler isimlerinden biri olarak görülüyor.

Exit mobile version