Patiswiss’in CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Görevinden neden istifa etti?

sosyal medya platformunda bir kullanıcı tarafından paylaşılan küflü çikolata fotoğraflarına verdiği skandal yanıtla eleştirilerin hedefi olan Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu görevinden istifa etti. Peki, Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir?

Patiswissin CEOsu Elif Asli Yildiz Tunaoglu kimdir Gorevinden neden istifa etti habermeydan

Patiswiss’in CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Görevinden neden istifa etti?

Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, geçtiğimiz gün bir sosyal medya kullanıcının gönderisine verdiği yanıt ile gündeme geldi. LinkedIn’de küflü çikolatanın resmini paylaşıp duruma tepki gösteren kullanıcıyı azarlayan Patiswiss Yönetim Kurulum Başkanı Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, gelen tepkiler üzerine istifa etti.

Ne olmuştu?

Marketten aldığı çikolatanın beyazlaştığını ve küflendiğini fark eden bir kullanıcı söz konusu ürünün fotoğraflarını da hesabından paylaştı. “Kahve eşlikçilerime bakın, küflenmiş çikolataya ilk defa şahit oluyorum. Üstelik son tüketim tarihine daha var” ifadelerini kullanan kullanıcı paylaşımına “Muhtemelen tedarik zinciri sürecinde muhafaza koşullarında bir problem var” diye devam etti.

Satın aldığı çikolata markası Patiswiss’in CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu nu etiketleyen kullanıcı hiç beklemediği bir yanıtla karşılaştı. Tunaoğlu, “Bu ürünler hayatta küflenmez biliyor musun? Hadi doğru diyelim. Sen bence acil şekilde evindeki nem oranına falan baya bir bakmalısın. Bir de linkedinde paylaşacak hiç başka içeriğinin olmaması ne acı. Haklısın prim yapmak için bize baya ihtiyacı var herkesin.

Baksana aşağıya “çöp” falan yazanlara. Bizim avukatların marka Karalama, Marka değeri düşürme vs’den isteyeceğinden herkes habersiz. Ayrıca! Bize böyle bir durum olsa söyler telafisini istersin. Karşında senin dev Migros ve biz varız. Herkes ürünün öyle arkasındaki. Haydi size kolay gelsin. Avukatlarımız iletişime geçecektir sizinle ama ben kendi işimi kendim çözmeyi severim.”

Sonrasında paylaşımını silen Tunaoğlu, yaptığı açıklamasında şirketten istifa ettiğini söyledi.

Tunaoğlu’nun istifa açıklaması şöyle:

“Her şeyin önüne koyduğum tüketicilerimizden birini, hatalı bir cevapla üzdüm. Özellikle her geçen yıl kadın istihdamını artırmayı, iş hayatındaki eşitliğini savunmayı kendine misyon edinmiş biri olarak hemcinsime vermiş olduğum hatalı cevabın savunması olmayacağını elbette biliyorum. Bu yaptığımın çok yanlış bir davranış olduğunu sonuna kadar kabul ediyor, yaşanan bu tatsız hadise nedeniyle başta kendisinden, sonrasında tüm tüketicilerimizden ve değerli kamuoyundan samimi bir şekilde özür diliyorum. Samimi özrümün bir yansıması olarak bugün itibarıyla Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimden ayrılıyorum. Görev değişikliği, Yönetim Kurulu kararıyla hızlıca ilan edilecektir. Saygılarımla, Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu.”

ELİF ASLI YILDIZ KİMDİR?

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, Ankara’da kurulan Patiswiss çikolata markasının kurucusu ve CEO’sudur. Patiswiss çikolata markasının CEO’su Elif Aslı Yıldız, Ankara’da başladığı profesyonel kariyerine elektrik elektronik mühendisi olarak adım atmış bir girişimcidir. Lisenin başlarından itibaren her zaman el yapımı iyi kahvelerin olduğu küçük bir çikolata dükkânı açmak istediğini dile getirmiştir. Elif Aslı Yıldız’ın liderliğindeki şirket, ABD, Rusya ve İngiltere başta olmak üzere, dünya genelinde 35 ülkeye ürünlerini satıyor. Bugün Patiswiss, 450’den fazla ürün çeşidi ile tüketicilere sunulan geniş bir çikolata yelpazesi sunuyor. Bu ürünler, 12 ana kategoride sınıflandırılıyor ve her biri, zengin tatları ve üstün kalitesi ile tanınıyor. Yıldız’ın işletmesi, bu çeşitlilikle hem yerli hem de uluslararası müşterilerin damak zevkine hitap ediyor. Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu’nun kendisinden 40 yaş büyük Karel Elektronik sahibi Sinan Tunaoğlu ile evli olduğu öğrenildi.

 

 

 

Exit mobile version