Ömer Dizisi Erdal Kimdir? Tayanç Ayaydın’ın Önceki Projeleri Neler?

Bu sezonun en popüler dizilerinden Ömer'de Erdal karakterini canlandıran Tayanç Ayaydın, geçmişte de birçok önemli dizide rol almasıyla biliniyor.

tayanc ayaydin 1

Televizyon dizilerinin aranan isimlerinden Tayanç Ayaydın, bu sezon da önemli bir yapımın içerisinde yer almayı başardı. Ömer dizisinde Erdal karakterini canlandıran ünlü isim, geçmişte de tüm Türkiye’nin merakla izlediği dizilerin birçoğunda boy gösterdi. Yaklaşık 20 yıldır süregelen dizi kariyerinde birçok kez toplumun takdirini kazanan başarılı oyuncu; günümüzde de istikrarlı çizgisini bozmamakta kararlı.

Sinema kariyerinde de başarılı yapımlar bulunan Tayanç Ayaydın; Ömer dizisi Erdal öncesindeki işleri, eğitim hayatı ve daha pek çok bilgi bu yazıda.

Tayanç Ayaydın’ın Hayatı

7 Ağustos 1979 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Tayanç Ayaydın; eğitim aşamalarının tamamını da İstanbul’da geçirdi. Doğa Koleji, Tercüman Lisesi ve İstek Vakfı Lisesi’nde eğitim alan başarılı isim; üniversitede ise seçimini tiyatrodan yana yaptı. Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nü bitiren Ayaydın; dizi ve sinema kariyerine de okulu bittikten hemen sonra başlamış oldu.

2004 yılında yayın hayatına başlayan Aliye dizisinde Doktor Kahraman rolünü üstlenen Tayanç Ayaydın; dönemin en popüler dizilerinden biriyle televizyon kariyerine adım attı. Karakterin sevilmesi ve oyunculuk performansının beğeni toplaması; Tayanç Ayaydın’ın uzun yıllar boyunca tanınan bir figür haline gelmesinde önayak oldu. Aliye’den sonra yine atv’de yayınlanan Sıla dizisinde boy gösteren başarılı oyuncu, burada da adından söz ettirmeyi başarmıştı. Sıla dizisinin ardından ağırlığını sinema filmlerine veren Ayaydın, 2009 yılında ise kariyerinin ilk dizi başrolünü üstlendi.

Osman Sınav’ın yapımcılığını yaptığı Sakarya Fırat’tan gelen teklifi kabul eden ve başrolü üstlenen Tayanç Ayaydın; bu projede tam 4 sezon rol aldı. Hayranları tarafından günümüzde dahi tekrarları izlenen bu yapım, ünlü ismin televizyon dünyasının kalıcı figürlerinden biri olmasını sağladı. Dönemin terör problemine vurgu yapan bu yapımın sonrasında, başarılı oyuncunun kariyerinde de önemli bir dönüşüm yaşandı.

Sakarya Fırat sonrasındaki kariyerine Zeytin Tepesi, Aşk Kırmızı gibi yapımlarla başlayan Ayaydın; her iki projede de olumsuz eleştiriler aldı. Ancak 2016-2017 yılları arasındaki Hayat Şarkısı dizisi, Tayanç Ayaydın için de yeniden başarılı dizi günlerinin başladığını gösterdi. Hayat Şarkısı sonrasındaki yapımlardan bazıları da, beklentilerin altında kalan projelerdi. TRT 1’deki Bir Zamanlar Kıbrıs/ Kıbrıs: Zafere Doğru dizilerinde de beğeni toplayan Ayaydın, geçtiğimiz yılın yaz aylarındaki Tozluyaka dizisiyle ise ekranlara erkenden veda etti.

Son olarak Ömer dizisinde Erdal karakterine hayat veren tecrübeli oyuncu, yaklaşık 20 yıldır ekranlardaki istikrarlı figürlerden biri. 2008 yılında Pazar: Bir Ticaret Masalı filmiyle Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü de kazanan Ayaydın; jenerasyonunun en başarılı isimlerinden.

Özel hayatıyla magazin dünyasına yansımamayı tercih eden Ayaydın, 2015 yılından bu yana Amerikalı bir öğretmen olan Sally Ghalayini’yle evli.

Exit mobile version