Nükhet Duru Kimdir? Yeni Albüm Çıkaracak Mı?

Ülkemiz müziğinin en orijinal seslerinden biri olarak kabul edilen Nükhet Duru; günümüzde de performansıyla hayranlarını etkilemeyi başarıyor.

nukhet duru 1

Türkçe pop müziğin en önemli isimlerinden biri olan Nükhet Duru; 70’li yıllarda başladığı kariyerini günümüzde de istikrarlı bir biçimde sürdürüyor. Genç kuşakları dahi etkilemeyi başaran şarkıları, ünlü ismin 2023 yılında dahi popüler bir figür olabilmesini sağladı. Lise yıllarında başladığı şarkıcılık kariyerini yaklaşık 50 yıldır sürdüren Duru; jenerasyonunun da en başarılı sanatçılarından biri oldu. Geçtiğimiz yıllarda belgesellere dahi konu olmasıyla bilinen Nükhet Duru, son yıllardaki çalışmalarıyla da ülkemiz müziğine etki bıraktı.

Nükhet Duru kimdir? Yeni albüm çıkaracak mı? Yeni bir dizide oynayacak mı? Bu gibi soruların yanıtları, yazının ilerleyen bölümlerinde okuyucuyla buluşuyor.

Nükhet Duru’nun Hayatı

19 Mayıs 1954 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Nükhet Duru, Niğde’nin Bor ilçesinden göç eden bir ailenin kızı. Ailesinin kendisi 11 yaşındayken boşanması nedeniyle yaşadığı üzüntü, felç geçirmesine ve 1 yıla yakın bir süre yürüyememesine yol açtı. Psikolojik sebeplerle yaşadığı bu rahatsızlık, sonraki yıllarda kendisinin “üzülmeme” şiarını edinmesini sağladı. Liseyi Kandilli Kız Lisesi’nde okuyan ünlü şarkıcı, mezuniyetinden hemen önce şarkıcılık kariyeri için ilk adımları atmaya başladı.

1971 yılında Florya Deniz Kulübü’nde dans müziği orkestrası solistliğiyle profesyonel kariyerine başlayan Nükhet Duru; başlangıcından itibaren dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 1974’te ilk 33’lük plağını yayınlayan Duru; bu çalışmasında beklentileri karşılayamadı. Ancak ikinci plağındaki Beni Benimle Bırak – Gerisi Vız Gelir şarkıları büyük başarı kazandı ve kendisine dönemin önemli ödüllerinden Altın Plak’ı getirdi. 1976’da ilk uzunçalar plağını yayınlayan Nükhet Duru; bu çalışmasıyla da ödüller kazandı.

1978 yılında Ali Kocatepe’nin Dostluğa Davet isimli bestesiyle Eurovision Türkiye elemelerine katılan Nükhet Duru; aynı şarkıyla Seul Uluslararası Müzik Yarışması’nda birinciliği kazandı. 80’li yıllardan itibaren klasik Türk müziğine yönelik eserler de sunan Nükhet Duru; bu sayede sahnelerdeki assolist furyasına da katılmış oldu. Oyunculuk kabiliyetini gösterebilmek adına birçok müzikal ve kabarede de performanslar sergileyen Nükhet Duru; burada gösterdiği performanslarla birlikte, oyunculuk kariyerini de başlatmış oldu.

1983 ile 1998 yılları arasında albüm çalışması yapmayan Nükhet Duru; bu dönem içerisinde müzikal kariyerinde yükselişe geçmişti. 2000’lere yaklaşılan dönemde müziğe dönen Duru; Remix albümleri sonrasında Nükhet Duru ’99 adlı çalışmasını yayınladı. 2000’li yıllarda toplamda 6 albüm birden yayınlayan ünlü şarkıcı; son albümünü ise eski şarkılarından bazılarının yeniden düzenlenmesiyle oluşturdu. Bu düzenlemelerde birçok ünlü şarkıcıya da solist olarak yer veren Nükhet Duru; düet yaptığı parçalardaki performansıyla da beğeni topladı.

Son albüm çalışması Hikayesi Var’ı 2020’de yayınlayan Duru; aynı tarihlerde Netflix Türkiye’de albümle bağlantılı bir belgeselin de ana konusu oldu. Nükhet Duru’nun müzik kariyerinin tamamını inceleyen Duru Olmak belgeseli de 2020 yılında izleyiciyle buluştu.

Son dönemlerde yeniden televizyon seyircisiyle buluştuğu görülen Nükhet Duru; FOX’ta yayınlanan Tetikçinin Oğlu dizisinin ilk bölümünde konuk oyuncu oldu. Ayrıca TRT’nin dijital platformu tabii’de yayınlanmaya başlayan Eyvah Ramazan Bey dizisinde de rol aldı. Geçmişte de birçok dizinin kadrosunda yer alan Nükhet Duru; oyunculuk performansıyla da hayranlarının takdirini kazandı.

Exit mobile version